Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Столичният храм Въздвижение на св. Кръст Господен организира благотворителен книжен базар и детски празник на Петдесетница

23.05.2018

Столичният храм Въздвижение на св. Кръст Господен организира благотворителен книжен базар и детски празник на ПетдесетницаНа големия християнски празник Петдесетница децата от храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“ организират благотворителен книжен базар. Инициативата е в подкрепа на строящия се енорийския център към храма.

Голяма част от книгите са с православна насоченост и са дарени специално за кампанията. “Корпорация Развитие” и фондация „Богоносци“ също ще участват със свой издания. Това ще обогати базара и всеки ще може да намери приятно и полезно четиво, а заедно с това ще подпомогне кампанията на децата за събиране на средства за енорийски център.

На базара ще има книги на светите отци, издавани от Света гора, и интересни поучения, които помогнат в израстването във вярата.

Цените на книгите ще бъдат съвсем малко завишени, защото целта на базара е благотворителна и организаторите се надяват да съберат повече средства.

Водени от думите на Климент Александрийски, който казва: „Няма знание без вяра и няма вяра без знание“, организаторите приканват всички да четат повече, за да станат по-добри хора и християни.

Базарът ще започне след литургията на Петдесетница, 27 май от 12 часа, и ще бъде разположен пред главния вход на храма. В следващите няколко дни ще се премести в самия храм.

По време на базара и след това за всички присъстващи деца ще има организирана детска работилница с различни интересни занимания. Няма да липсват игри и забавления.

Всички деца и родители са добре дошли да вземат участие в празничното богослужение на Петдесетница, а след това и на базара.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova