Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Tоп хирурзи ще проведат обучителен курс през септември

14.08.2019

Tоп хирурзи ще проведат обучителен курс през септември Световен отбор от топ хирурзи на Световната лапароскопска асоциация ще участва за първи път в Европейския годишен конгрес по роботизирана гинекологична хирургия, чието единадесето издание ще се проведе от 26 до 28 септември в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ под егидата на Медицински университет – Плевен. В научната програма на форума топ хирурзите ще участват със специална интерактивна сесия „Хирургически изненади“. Преди Конгреса те ще посетят Медицински университет – Плевен за провеждане на предконгресен обучителен курс на 24 и 25 септември 2019 г.

Европейският годишен конгрес по роботизирана гинекологична хирургия ще се проведе под мотото „Отвъд границите“. Заложеното послание е заедно да „прескочим границите“ на стандартното мислене, на класическата медицина и конвенционалната хирургия.

Събитието се организира под егидата на Медицински университет – Плевен и Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия (БАМИГХ). Проф. Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, член за втори мандат на Съвета на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия SERGS, е председател на научния комитет на форума. Проф. Григор Горчев, Почетен ректор на МУ-Плевен, е президент на конгреса в България.

Форумът ще привлече в нашата страна цяла плеяда от най-изтъкнатите хирурзи от САЩ и Европа в сферата на минимално инвазивната и робот-асистираната хирургия, които ще изнесат пленарни доклади, споделяйки своя опит и визия за развитието на новите технологии и роботиката. Очаква се в конгреса да вземат участие над 300 специалисти от цял свят, както и много български лекари и студенти по медицина. За първи път в европейския форум по роботика ще участва т. нар. Специално за българските студенти, специализанти и лекари-специалисти организационният комитет е предвидил преференциални такси за регистрация: https://sofia.sergs.org/registration/

- Ранна регистрация до 30 юли 2019 – 150 € специалист; 50 € стажант и медицинска сестра;
- Регистрация до 20 септември 2019 – 200 € специалист; 70 € стажант и медицинска сестра;
- Регистрация на място – 250 € специалист; 100 € стажант и медицинска сестра.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova