Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика

24.06.2019

Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика Истински инструменти в часовете по музика. Столично училище събира дарения, за да оборудва кабинета си по музика. Оказва се, че много от децата не са виждали или докосвали много от музикалните инструменти. Сред първите, които откликнаха на акцията, беше музикантът Калин Вельов.

„Купено е през 90-те години. На него свирих първите участия с "Акага", с Дони и Момчил, така че има специален сантимент за мен”, обясни той.

Сега кабинетът по музика все още изглежда като всяка една от другите класни стаи. Влизайки тук, децата трябва да се доближат до магията на музиката през вековете.

Инструментите присъстват, но само като имена, изписани на голямо табло на стената. А звукът от тях децата чуват с помощта на новите технологии, които учителката използва.

„Тя има компютър и пуска от него, но не виждаме, не ни свирят на живо, не знаем как става”, споделя Велизара.

„Голяма част от децата не знаят как изглеждат много от инструментите, които са показани със снимка в учебниците”, уточни директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

В публикация във Facebook директорът обещава да вдъхне нов живот на старите музикални инструменти като ги направи част от уроците на учениците.

„Тук идеята е да се докоснат до всички онези инструменти, които са изоставени в къщите, в домовете и никой не им обръща внимание. А те биха могли да са част от средата в един кабинет”, обясни директорът на училището.

С училището вече са се свързали хора, обещали да дарят пиано, синтезатор, две китари и акордеон. А съвсем скоро децата ще имат и барабан.

Именно с това соло барабанче музикантът Калин Вельов започва кариерата си. Музикантът решава да се включи в кампанията, защото самият той някога е бил учител по музика в Холандия. Спомня си голямата материална база, с която децата там са разполагали.

„Това увличане на децата по музиката е част от образователната им програма и то е подкрепено от държавата. Не едно единствено училище с един учител да прави чудеса от храброст”, обясни Калин Вельов .

Освен барабан в новия кабинет по музика на децата Калин Вельов ще остави и любимия си "каубел" звънец.

За контакт с училището.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova