Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици от София ще помагат на възрастни хора в обезлюдените села

19.11.2018

Ученици от София ще помагат на възрастни хора в обезлюдените села„Ние сме деца от столицата. Всичко, което поискаме, ни е предоставяно почти на секундата. Затова се замислихме дали всички хора са облагодетелствани като нас?”. С тези думи два класа от столичната гимназия „Проф. Иван Апостолов” се обърнаха към всички граждани. Децата са решили да тръгнат из обезлюдените села на България и да помагат на възрастните хора. Учениците участват в проекта „Добротворци по душа”.

„Ние се замислихме колко облагодетелствани сме в града. Всъщност не всички живеят така. Има такива, които дори нямат какво да ядат. Искаме да сме като мост между хората от града и селото. Има хора, които имат възможност да направят дарение, но всъщност нямат време да отидат до дадено населено място и да помогнат”, споделиха участници от инициативата. Те допълниха още, че идеята за каузата им идва от техния класен ръководител.

„Идеята се роди още в началото на учебната година, когато обсъждахме миналогодишните благотворителни инициативи. Правили сме благотворителни базари за събиране на пари за хора в нужда. Решихме, че би било по-ценно, ако учениците не само даряват парични средства, а се превърнат в доброволци”, каза в ефира на „Здравей, България” преподавателят по философия г-жа Грозданова. Тя допълни още, че на учениците им е поставена задължителната задача да си изберат една доброволческа инициатива, в която да вложат средства, време и усилия заедно. Повече информация - тук и тук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova