Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворително с колело ще пропътува пътя Камино българинът Крум Крумов

11.09.2019

Благотворително с колело ще пропътува пътя Камино българинът Крум Крумов Пътят от Созопол до Сантяго де Компостела с колело реши да измине българинът Крум Крумов. Той тръгна от морското градче на 31 август и се очаква повече от 30 дни да отдели за предизвикателството. Часовите рамки и спортният стил са наложени поради благотворителния характер на пътуването. Общият брой на километрите е около 4700, като трасето минава през южната част на Европа с обща денивелация от над 50 000 метра.

Благотворителната акция се провежда в България и Полша едновременно. Средствата ще се събират с помощта на дарителските сметки на Християн и Невена.

„След осем години тръгвам отново на Камино, но този път от България, този път с колело и този път не само заради себе си. Каня Ви да споделите нашето Камино, което свързва България с европейските пътища на Св. Яков и продължава по класическото „френско“ Камино от Сан Жан до Сантяго. Каня Ви на едно сантиментално пътуване от вълшебния Созопол през бившите български земи на Беломорска Тракия, люлките на българската писменост – Солун и Охрид, автентичната Албания и цялото крайбрежие на Хърватска, оттам през Северна Италия, където ще се включа в един от европейските пътища Камино, прекосявайки Франция и достигайки до Сан Жан Пиед де Порт. Посвещавам пътуването си на естествената нужда да помагаме, която крепи света и сърцата ни. Две български деца, имат нужда от нашата помощ, за да получат шанса да изживеят детството и юношеството си пълноценно, да пораснат и да предадат нататък основните човешки добродетели.

Християн Христов е тригодишен сладур, който в края на 2018 е диагностициран със злокачествен тумор в мозъка, а след това и с хидроцефалия. Налага се операция в Русия, за която е нужна сумата от 33 425 евро. Благодарение на силна дарителска акция, организирана от община Тополовград са събрани 28 832 евро. Остават 4592 евро, които обаче не включват разходите по възстановяването на Християн. Семейството на Ици е в очакване да замине възможно най-скоро за Русия. Остатъка от сумата не включва също така присъствието на втори член от семейството по време на операцията. Нека заедно дарим пълноценен живот за Християн и семейството му.

Невена Родович ( 12 г. ) е изключителна комбинация от най-добрите черти на българския и полския народ. Дете на творци и артисти, Невена израсна пред очите ми в артистичното обкръжение на прекрасното си семейство. Едва започнала да изписва буквите, Невена вече записваше историите си с размах, въображение и рядко срещан богат речник. Днес Невенка рисува с по-голяма от всякога страст и вглъбеност, но е принудена да го прави с едно почти здраво око. Миналата година при Невена бе открит тумор на малкия мозък. След две спешни операции туморът е успешно отстранен, но след последвалата дълготрайна хидроцефалия е увреден очния нерв в дясното око почти изцяло, а на лявото – частично. Днес родителите и приятели на Невена се борят за това тя да възвърне зрението си. Започнато е експериментално лечение със стволови клетки в полска клиника, което ще трае пет месеца. Част от нужната сума вече е събрана, но остават 67 000 полски злоти ( около 15 500 евро ), които можем да помогнем да бъдат събрани”, споделя Крум Крумов.

Той определя себе си като мечтател-пътешественик, „freelancer”, преводач, запален триатлонист ( Ironman и Ironman 70.3 Finisher ). В живота си прави всичко, за да може да пътува и да спортува, за да се чувства свободен.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info