Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Митр. Киприан чете приказки в старозагорска детска градина

29.04.2022

Митр. Киприан чете приказки в старозагорска детска градинаСтарозагорският митрополит Киприан се включи в Седемнадесетото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“. Той се организира от библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора. Инициативата се състои в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.

Митр. Киприан гостува на децата от старозагорската детска градина №3 „Ян Бибиян“, на които прочете приказката „Бърза работа“ от Ран Босилек. Не се казва дали това е любимо произведение на владиката или е избрано от учителките. В него се разказва за Ежко Бежко, който тръгнал да носи вода на болната Кума Лиса, но по пътя се поспирал на раздумки и така изминала цяла година. Накрая, пред прага на лисицата, се забързал, паднал и счупил стомната с вода.

По-късно децата изнесоха за госта си специално подготвена празнична програма, а владиката отговори на техни въпроси. Митр. Киприан донесе за всички подаръци, а си тръгна с керамична фигура, която получи от директорката на детската градина Андреана Танева за спомен от събитието.

В четенията с деца и ученици се включват поети, писатели, журналисти, студенти и библиотекари, актьори и общественици. „Четяща Стара Загора“ е част от Националната програма „Четяща България“ и от „Походът на книгите“, организиран ежегодно от Асоциация „Българска книга“ и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova