Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Съседка приюти временно останалата без дом старица в Кравино

30.03.2018

Съседка приюти временно останалата без дом старица в КравиноМестното кметство ще открива дарителска сметка в помощ на самотната жена

83-годишната самотно живееща Станка Иванова от опанското село Кравино, която остана без дом, е приютена временно от съседка старозагорка. Припомняме, че вследствие на дъждовете и разразилата се на 19 март буря едната кирпичена стена и част от покрива рухнаха, и само по случайност старицата, която в този момент е била в къщичката си, не е била затисната от сгромолясалата се конструкция.

Жената няма близки, отдавна е загубила съпруга си, а впоследствие и сина си, няма средства да възстанови дома си, състоящ се от две стаи с кухня. Местната община също не може да й помогне финансово. Понастоящем баба Станка няма как да бъде настанена в социален дом, а и тя самата не желае да се раздели с последното, което е останало от живота й – дома, в който е изживяла основната част от живота си и в който е отгледала детето си.

Kметството на Кравино днес съобщиха, че ще разкрият банкова сметка за набиране на средства в помощ на възрастната вдовица. По груби изчисления възстановяването на къщичката ще струва минимум 3000 лв.

От община Опан се ангажират да намерят фургон, в който старицата да бъде настанена до пълното възстановяване на разрушенията…, ако обаче средствата бъдат осигурени.

Едва ли отявлени бизнесмени биха инвестирали за 83-годишна жена от неизвестното опанско село Кравино. Но пък местни първенци, по малко от всеки, но много обединени в идеята, могат да помогнат на едни човек от техния край, прекарал живота си в труд и перманентен недоимък. Пък и нали затова я има общността – всеки да помага на другия в безизходни моменти.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info