Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Онкоболната Росица отряза и дари косата си, за да помогне на други болни жени

22.08.2019

Онкоболната Росица отряза и дари косата си, за да помогне на други болни жени Онкоболната старозагорка Росица Филипчева се включи в инициативата на коафьора от Казанлък Стенли Нанчев, като отряза и дари цялата си коса за направа на перуки за други онкоболни жени. Нейната коса е изпратена в Асоциация „Промени живота си сега!” в София, където ще бъде обработена от перукери.

За по-малко от десет дни, Росица Филипчева е събрала над 7 000 лева за лечението си. Тя ще се лекува в турската болница “Анадолу”. Само от кутията за дарения, разположена в салон “Стенли Стил” в Казанлък, са събрани общо над 2000 лева. 1000 лева в кутията за дарения е пуснал мъж, клиент на салона, който се трогнал от историята на Росица.

Росица Филипчева е на 42 години от Стара Загора. През 2014 година тя получава тежката диагноза “рак на гърдата”. Тогава започва лечение в София – операция, химио и лъчетерапии и оздравява. До 2018 година, когато болестта се завръща още по-прогресивна, разположила се на няколко места в тялото й като нахален и неканен гост.

Росица Филипчева взема решението да потърси помощ от болница “Анадолу”, Турция, като за лечението й е необходима сумата от 18 000 евро, непосилна за нея и близките й.

Ако желаете да помогнете на Росица, може да го направите чрез дарение в кутията за дарения, разположена в салон “Стенли Стил” на ул. “Иван Вазов” в Казанлък.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info