Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителност за Гого от Детска градина Светлина

07.12.2017

Благотворителност за Гого от Детска градина Светлина2005 лв. бяха приведени в банковата сметка за лечение на малкия Гого. Дарители са родителите и приятелите на талантливите деца от Детска градина „Светлина“, които преди 2 седмици организираха тридневен благотворителен базар със свои произведения.

От детската градина вече за трети път помагаме за лечението на Гого. На 15 септември бяха приведени на два транша над 1000 лв., събрани само от две групи в градината.


Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и за последваща непрекъсната рехабилитация, за да се пребори с поставената диагноза „Детска церебрална парализа“. Майката на Гого Йорданка Стоилова споделя:

„Детето се задуши при раждането. Интубираха го и 18 часа беше на командно дишане. 15 дни прекара в кувьоз и 26 дни в неонатологията, после в Дом майка и дете. От 40-ия му ден започна рехабилитация – в Стара Загора и София в Медицински център за деца с проблеми в развитието си. Българският Фонд за лечение на деца отказа финансиране, тъй като лечението е експериментално и в България има механизъм за лечение на такива деца. Трябваше да се борим за живота и здравето на сина ни. В турска клиника ни дадоха надежда. Вече са направени четири вливки на стволови клетки. През декември ще се направи ядрено-магнитен резонанс, след което лекарите ще се произнесат как във времето ще се проведат следващите две вливки. Всяка от тях струва 9000 долара. Определено след четирите вливки детето се повлия много добре, започна да издава повече звуци. Започна да си държи главичката, емоционално „дръпна“ много. Всичко разбира. Ако е сред деца, иска да си играе с тях, въпреки че все още не може сам да се държи на крачетата. Водим го на плуване и на логопед три пъти седмично.“

От края на м. януари т.г. се провежда кампания в помощ на Гого. Има благотворителен базар в Интернет страницата „Да помогнем на Гого“.

Йорданка Стоилова е експерт в Регионалнато дирекция по горите, а таткото работи в частна фирма. Тя благодари на колегите си от държавните горски предприятия и Община Стара Загора за отзивчивостта и финансовата подкрепа.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova