Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Нова социална услуга и телефон за доброволци в Стара Загора

20.03.2020

Нова социална услуга и телефон за доброволци в Стара ЗагораСоциалният патронаж и Диетичният стол ще доставят храна на възрастни хора, самотноживеещи и имащи необходимост от подкрепа. Създадена е организация за доставка и на лекарства, стана ясно от думите на кмета.

„Два са телефоните, на които доброволците могат да заявят своята готовност - 0885/ 90-12-12 и 042/614-614, на тези два номера ще събираме информация, за да имаме готовност с имена и телефони при необходимост“, обяви секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

„Детска млечна кухня продължава да работи, като се спазват всички хигиенни изисквания при приготвянето и доставката на храна в различните филиали. „Молбата ни е да не се получава струпване при получаването ѝ“, подчерта ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Тя допълни, че към момента, Социалният патронаж обслужва около 350 души, а при необходимост, доставчиците ще приемат заявки за лекарства и стоки от първа необходимост от ползвателите му.

„Откриваме нова услуга - доставка на топла храна на трудноподвижни и самотни старозагорци, които са в много затруднено положение. Тя ще се приготвя от Диетичния стол и ще бъде доставяна в съдове за еднократна употреба. Стойността на менюто е около 3 лв.

Заявката ще бъде правена ден за ден и ще се заплаща в момента на доставка от заявителя“, даде подробности Сотирова. Телефонът, който ще използват заявителите е - 0885 36 30 77, Атанаска Ангелова.

„Напомням още един телефон - 0885/ 38-22-33, на него могат да се обаждат нуждаещите се самотни възрастни хора, които имат нужда и необходимост от закупуване на лекарства или други продукти.

На този номер те ще съобщават своя адрес, а длъжностни лица от Общината - специално обозначени, за да няма спекулации, ще съдействат с взимане на рецептурна книжка, рецепта или списък с продукти, както и доставката след това на поръчките“, допълни още Иванка Сотирова. На този телефон ще бъде подавана информация и за нужди на живущи в малките населени места в Общината.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info