Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Фестивал Хляб и Вино ще дари 2148 лв. на деца с ДЦП

15.12.2017

Фестивал Хляб и Вино ще дари 2148 лв. на деца с ДЦПЧетвъртото издание на фестивал „Хляб и Вино“, организиран от Парк-Хотел „Стара Загора“ и проведен в началото на декември, регистрира най-високата посещаемост досега и успя да събере от таксата за посетителски вход 2148 лв. Парите ще бъдат дарени до стотинка за лечението на 2 деца от Стара Загора – малкият Георги Стоилов – Гого, на 2,5 г. и Анна Кръстева на 6 години. Двете деца се лекуват в чужбина чрез скъпоструващи процедури със стволови клетки. Гого дори присъства със своите родители, които изразиха своята дълбока благодарност към своите съграждани за съпричастността към тежкото здравословно състояние на детето им.

Старт на фестивала и на коледно-новогодишното настроение даде фолклорен ансамбъл „Нашенци“ със самодейци от Народно читалище „Пробуда“ в с. Змейово. Приветствие към многобройните гости на фестивала отправи зам.кметът г-жа Ваня Сотирова. Винари от 14 престижни изби на България бяха изложили най-квалитетните си брандове за безплатна дегустация от гостите на фестивала – Братя Минкови, Домейн Менада, Домейн Бояр, Анжелус Естейт, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера, Шато Коларово, Александра Естейт, ВИ Оряховица, Метро Кеш енд Кери. Интересен акцент във фестивала направиха сръбските плодови ракии и меласова водка „Духът на Сърбия“, произведени от Simex Original. Топ-готвачите на домакините от ресторант „Орфеида“, водени от шеф Минчо Минчев и на Метро Академия, начело с шеф Юри Велев, предприеха ударно готвене на гозби с вино, п+илешко, телешко и свинско месце, които гостите на фестивала с удоволствие дегустираха. В същото време от пещта на ресторант „Орфеида“ заизлизаха италиански пици като за световно, приготвени с много любов и вещина от световния шампион в раздел „Пица Класика“ Радо Кирязов и тазгодишния шампион от Международния шампионат по пица в София Иван Боянин. Радо Кирязов представи и новата си книга „Пица, хляб и страст“, която много от посетителите си закупиха с автограф и лични напътствия от автора. Кирязов беше отложил важно пътуване до Гана, където участва в обучения по елитна кулинария, за да се включи по традиция в старозагорския Фестивал „Хляб и Вино“. Сладкарите на престижния ресторант пък почерпиха гостите на фестивала с ръчно приготвени сладкиши. Достойно се представиха с разядки и десерти учениците от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“.

Пекарите на ресторант „Орфеида“ пък бяха замесили с жива закваска и изпекли над 200 хляба – с лимец, със сушени домати, с подправки, с ядки и така нататък. Атракция за най-малките посетители беше замесването на специална обредна погача с просфора под вещото ръководство на Ралица от Мрежа „Хлебни къщи“. С нейна помощ децата изпекоха своите произведения и след това сладко си ги похапнаха. Квалитетните деликатесни колбаси на „Кумир СИ“ поставиха щанда на авторитетните месопреработватели под истинска обсада от желаещи да дегустират новата им продукция.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info