Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Айтос подкрепи Светко с благотворителни инициативи

17.05.2017

Айтос подкрепи Светко с благотворителни инициативи В спортна зала „Аетос” се проведе благотворителният турнир по волейбол за ученици, организиран от Цветомир Малчев и Волейболен клуб Айтос, със съдействието на Община Айтос под наслов „Да помогнем на Светко да проходи отново”.

Стартът на състезанието бе даден от кмета на Община Айтос Васил Едрев, родителите на Светко – Деница и Кристиан, и Мариян Маринов, председател на „ВК Айтос”.

Изиграха се 5 срещи, като при юношите най-добри се оказаха състезателите от отбора "Билярдо", които в драматичен и много оспорван мач надделяха над отбора на ВК „Айтос“ - кадети с 2:1. Третото място спечели отбора на "Ботев", който победи с 2:0 "Аутсайдерите". При дамите фаворит беше отборът на "Светулките", който се наложи с 2:0 над "Прасковките".

В края на турнира се проведе благотворителна томбола със спортни артикули, предоставени от „ВК Айтос”, Теди Дремсизов - екип с който спечели шампионската титла по волейбол за мъже за сезон 2016/2017 с отбора на ВК „Нефтохимик-2010”, и Веселин Стоилов - с екип от отбора на „Дея волей”.

При награждаването се отчетоха и набраните финансови средства в размер на 2459,42 лв., които ще бъдат преведени на банковата сметка на Светко.

Родителите на Светко и организаторите поднасят своята най-сърдечна благодарност на всички, които подкрепиха инициативата и подпомогнаха Светко. Ще припомним, че 3-годишното дете е с диагноза ПОСТВАКСИНАЛЕН ПОЛИОМЕЛИТ, не може да движи крачетата си, и се нуждае от лечение в чужбина. Семейството, което от близо година се бори да вдигне детето си на крака, няма как да осигури парите за лечението му. Сумата е непосилна за скромните доходи на родителите му. Затова кампанията за набиране на средства за Светко продължава.

Другата инициатива в помощ на семейството бе благотворителен концерт в читалищния салон в Айтос, който се организира със съдействието на НЧ "Васил Левски 1869". В концерта се включиха много талантливи състави и изпълнители, горещо подкрепящи благотворителната инициатива -Танцов състав "Тракийче", Акробалет "ТИАРА", СКСА "Орел", ФСХТ "МИСИС", Състав за изворен фолклор , Акрогрупа "Angels", Хакан, Танцов състав "Генгер" и др. Организаторите благодарят на всички айтозлии, които присъстваха, за да помогнат на Светко да проходи отново.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info