Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци от организацията Хана Проджект за пореден път оказват подкрепа на болницата в Свищов

06.10.2022

Доброволци от организацията Хана Проджект за пореден път оказват подкрепа на болницата в СвищовОрганизацията „Хана Проджект“, чрез семейство Лидия и Тим Отри, за пореден път реализира благородна инициатива в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов. Заедно с група доброволци от организацията, те преобразяват Неврологично отделение в свищовската болница. Ремонтните дейности включват: боядисване на стените на коридорите и стаите, подмяна на ел. контакти и спукани ВиК тръби, смяна на батериите на мивките и WC моноблоковете, поставяне на нови щори, закупуване на 10 нови легла с декубитални дюшеци и нови възглавници за всички легла.

За да изразят своята признателност, кметът на Свищов Генчо Генчев и управителят на лечебното заведение Илиян Венков се срещнаха с доброволците лично. В разговора си с тях ги увериха, че това, което правят е изключително важно и стимулиращо за ръководството на болницата да продължи да създава по-добри условия за пациентите и тяхната грижа. „Радвам се, че правите всичко със сърце и душа, и това много се оценява от обществото. Малко са хората и организациите, които помагат по такъв начин, а вие, чрез нашите приятели Лидия и Тим Отри, за пореден път реализирате поредната благородна идея в нашия град. Малките общински болници, каквато е и нашата, се справят изключително сами и срещат много трудности за своето съществуване, затова вашият пример ни дава повече стимул в усилията ни за запазване на лечебното заведение.“, каза кметът на Свищов и допълни: „Изключително много се зарадвах, когато разбрах за новата ви инициатива, защото нашата болница, която преди 5-6 години беше изпаднала в тежко финансово състояние, с дългове за близо 1.7 млн. лв., от няколко дни е без нито лев задължения. Затова, искам да ви уверя, че това което правите си струва, защото и ние правим всичко възможно нашето лечебно заведение да съществува и да работи. Изказвам сърдечни благодарности от мое име и от името на моите съграждани, като високо оценяваме вашите усилия!“, завърши той.

От свое име управителят на болницата използва възможността да благодари публично на семейство Отри и организацията „Хана Проджект“, които помагат на лечебното заведение за пореден път, като подчерта и личната подкрепа на Лидия Отри при лечението на болните по време на Ковид кризата. В своето благодарствено слово Илиян Венков каза: „В тази голяма сграда работата на вашата организация е видна в цели три отделения – във Вътрешно отделение, в Детско отделение, а сега и Неврологично. В тези отделения ясно се вижда разликата с останалите, които са в изключително лошо състояние. За съжаление, ние като организация нямаме възможност сами да направим тези ремонти по финансови причини и точно затова, за мен е важно нашите съграждани да знаят за това, което правите тук. Благодаря ви сърдечно!“.

Дерън Уокър, като ръководител на групата доброволци сподели, че вече дванадесета година идва в България, подпомагайки различни проекти в Свищов и за трети път помага в болницата. Той също каза: „Благодарим ви, че ни позволихте да дойдем във вашия град и да работим. Ние също оценяваме, че идвате тук да ни благодарите лично. Искам да ви кажа, че голямата мотивация, за това което правим е библията, която ни учи не само да четем и знаем какво пише вътре, но и да го живеем. Това на практика означава да обичаме другите и да им помагаме. За това сме тук!“.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova