Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Втори благотворителен базар на изкуствата ще се проведе в Търговище

15.03.2023

Втори благотворителен базар на изкуствата ще се проведе в ТърговищеВ Търговище ще се проведе втори благотворителен базар на изкуствата, който ще бъде отворен от 6 до 9 април. Организатор на събитието е Петя Кирилова, която заяви, че творци от региона ще представят своите изделия. Събитието се организира и с подкрепата на Община Търговище.

Основната цел на събитието е да бъдат подкрепени местните творци, които застават зад благотворителната кауза. Това е второто издание на базара след успешния първи базар на изкуствата. Петя Кирилова заяви пред БТА:

Творците имат нужда от хората и хората имат нужда от тяхното изкуство. Обединихме се и се подкрепихме един друг с идеята да покажем на града нашите творения. Затова избрахме да организираме Базара само на масички, а не чрез шатри, които ни разделят.

В предстоящия базар творците ще представят множество занаяти и изделия. Сред тях ще бъдат бижута, картини, декупаж, свещи, изделия от полимерна глина, дърво и метал, бродерии, плетени играчки, картички и чанти. Освен това, майки на деца със специални потребности ще участват с изделия, за да съберат средства за рехабилитации. Хората от Комплекса за психично-здравни грижи и Центъра за специална образователна подкрепа също ще участват в базара. Членовете на Съюза на глухите в България и читалищата в селата Здравец и Стража също потвърдиха своето участие. Много народни танци и местни певци, и художници ще бъдат представени на събитието. За да документира базара, официален фотограф ще бъде Радослав Недев, талантлив младеж с увреден слух. В момента има потвърдени около 20 творци, но набирането на участници продължава.

Благотворителната кауза, зад която застават творците е в подкрепа на 4-годишният Никола Илчев. Когато е седеммесечно бебе, му поставят диагнозата епилепсия, а по-късно и микроцефалия и ДЦП. Нуждае се от ежедневна рехабилитация от специалисти.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova