Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

От 1 до 20 декември в Троян започна благотворителната инициатива – „Подари на непознат“

01.12.2020

От 1 до 20 декември в Троян започна благотворителната инициатива – „Подари на непознат“На 1.12.2020 г. стартира петото издание на Коледната инициатива на Община Троян „Подари на непознат“. За поредна година Община Троян спазва традицията и в навечерието на Коледните и Новогодишни празници обявява своята инициатива. Заради високия интерес, добрите резултати в предходните години и тежката ситуация през 2020 г., Община Троян отново ще реализира кампанията си „Подари на непознат“.

Какво ново направи Общината през настоящата година? Още през месец ноември се допитахме до директори на училища, кметове на населени места от общината, директори на институции, граждани, които можеха да ни подават информация за хора в социално/ финансово затруднение. Благодарим на всички, които откликнаха на нашия призив и ни разказаха историите на хора в нужда. Тази година списъкът е особено голям и наброява над 70 човека с различни потребности – от храни, дрехи, обувки и др.

Как може да се включите в инициативата? Публикуваме списък с потребностите на наши съграждани в тежко социално или финансово положение. Всеки, който има възможност и желание, може да закупи необходимия подарък. Периодично ще обновяваме списъка, за да имате актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтаният подарък.

Подаръците може да носите в Информационно-културен център гр. Троян (в градинката при бившето кино) в дните от вторник-петък (11-18 ч.) и в събота (10-14 ч.). Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице от списъка е Вашият подарък. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки и др. предмети и само дълготрайни, фабрично пакетирани хранителни продукти с упоменат срок на годност. Не се приемат парични средства, освен в случаите, в които дарителят желае лично да връчи определена сума на лицето, което е избрало от списъка.

Кампанията „Подари на непознат“ има своя страница в социалната мрежа Фейсбук, където се публикува актуална информация. Повече за дарениятя според нуждаещите се хора: тук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova