Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С дарения за пострадалите в района стартираха новата учебна година в Община Царево.

21.09.2023

С дарения за пострадалите в района стартираха новата учебна година в Община Царево.С инициативата „Вместо цвете – дари надежда“ стартира новата учебна 2023/2024 година за учениците в Община Царево. Средствата ще бъдат дарени за справяне с щетите, нанесени от опустошителното бедствие в района.

СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Царево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ахтопол приеха новите първокласници от общината. Тържеството по повод първия учебен ден започна с издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България. Събитието уважиха кметът на община Царево инж. Георги Лапчев, председателят на Общинския съвет в Царево г-жа Таня Янчева, заместник-кметовете Марин Киров и Георги Стоянов, секретарят на общината Мария Конярова, началникът на РУО-Бургас Петя Петрова, директорът на СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Даниела Фелонова, старши експертът по Предучилищно образование към РУО Бургас Иван Бъчваров, представители на общинската администрация в Царево, учители, родители и гости на общината.

Поздрав към всички събрали се днес първо отправи директорът на училището, както и кметът Лапчев и началникът на РУО-Бургас Петя Петрова. Бяха връчени грамоти на двама ученици, участвали като доброволци в стихийното бедствие, което сполетя община Царево.

За всички първокласници в двете учебни заведения имаше подарък от кмета на Общината – книжка с любими детски приказки и учебни пособия.

Фелонова предаде ключът на знанието на първокласниците и с много трепети и вълнение те прекрачиха прага на родното училище.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova