Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дете се нуждае от помощ за операция в САЩ

12.06.2019

Дете се нуждае от помощ за операция в САЩ Майка на 5-годишно момиче разчита на дарения за операция на детето в Съединените щати. Вече е опитвала да потърси помощ от държавата, но разказва, че след последните промени във Фонда за лечение на деца няма връзка с институциите.

Макар и да може да обслужи плюшеното си мече, самата Цвети не може да обслужва самостоятелно себе си. Родена е с детска церебрална парализа, заради което не може да ходи сама. „Не може да тича с другите деца, скоро ми каза, че искала футбол да играе, иска водни ски да кара. Неща, които поне на този етап няма как да направи. Аз съм й краката, аз съм й всичко”, споделя майката на Цвети Павлина Байлова.

Семейството трябва да събере още около 50 хиляди лева. Имат и DMS номер. Но преди да разчита на помощта на хората, майката подала документи във Фонда за лечение на деца. „Изключително добра комуникация имахме, докато не преминаха към Здравната каса, оттам нататък мълчание . Обадих се на Националния телефон, свързах се, дадоха ми друг номер, на който аз продължение на три дни аз не успях да направя връзка и сме до там”, коментира Павлина.

Промяната в системата е факт от началото на април. В писмен отговор от Здравната каса обясняват, че още от Фонда изискали допълнителни документи. Майката твърди обаче, че ги е предоставила. Така лечение все още официално не е отказано. А от пациентска организация твърдят, че и след реформата, имат сигнали от родители за проблеми с касата.

А там предстои да се преразгледат три отказа на вече бившия Фонд за лечение в Съединените щати. Причината е, че съдът ги е отменил. А майката на цвети е категорична, че ще продължи финансовата битка за операцията на детето без помощта на държавата. „Прогнозите на доктора са, че тя ще може да върви абсолютно самостоятелно. Нещото, към която се стремим с баща й откакто й е поставена диагнозата”, заключава майката на момиченцето.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info