Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен мартенски базар във Варна

26.02.2021

Благотворителен мартенски базар във Варна„За поредна година Комитет „Човешки права и мир“ към АСМБ - Варна, съвместно с Асоциация „Хипофиза“ организират Благотворителен мартенски базар за децата в неравностойно положение. На него ще се продават ръчно изработени мартенички.

Събитието ще се проведе в неделя /28.02./ от 10:30 до 16:30 ч. към Фермерския пазар пред Фестивалния и Конгресен Център – Варна (ФКЦ).

Събраните средства ще бъдат дарени за изготвянето на т.нар. медицински бижута за деца с диабет. Медицинските бижута са метални колиета или гривни, които в случай на спешност, при бързо разпознаване, навременни действия и терапия могат да спасят човешки живот.

За децата с диабет тези бижута са важни в случай на тежка хипогликемия, ако детето е без придружител и няма кой да уведоми екипа на спешна медицинска помощ за причината за безпомощното състояние.

По случай един от най-българските празници - Баба Марта, зарадвайте някой близък с мартеничка и нека заедно да направим едно добро за децата в неравностойно положение.

Събитието се организира съвместно с Асоциация на студентите по дентална медицина гр. Варна (АСДМ), Асоциация на студентите по фармация във Варна (АСФВ) и с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.“


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova