Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мащабна благотворителна изложба във Варна набира дарения за деца

02.12.2021

Мащабна благотворителна изложба във Варна набира дарения за децаДарителска кампания "Изкуството за деца в нужда" на фондация "Св. св. Константин и Елена" започва във Варна. От организацията уточниха, че в благотворителната експозиция са включени повече от 200 художествени творби - живопис, малки пластики, графики, фотографии, икони.

Произведенията са селекция от нови творби, предоставени от авторите им специално за кампанията. Най-младият творец, включен в експозицията, е 13-годишната Мила Капричева от Варна, която представя две свои картини.

В изложбата има и творби от арт фонда на Фондацията, от галерии и частни колекционери. В нея са представени и ръчно изработени коледни картички, дело на възпитаници и преподаватели от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. св. Кирил и Методий" в с. Кривня с подкрепата на фондацията.

Благотворителната изложба може да бъде видяна в галерия "Графит" до 31 януари 2022 г. Събраните средства ще бъдат насочени за подобряване на професионалната квалификация, курсове по езици и математика, а също и практикуването на различни спортове за децата от Центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев" и "Другарче" във Варна и училището в с. Кривня. Предвижда се и подпомагането на студенти в неравностойно положение.

Това е 13-та поредна годишна дарителска кампания на фондация "Св.св.Константин и Елена". Заради пандемията последните издания на изложбата се представят в галерията в рамките на два месеца, а желаещите да купят някоя от представените художествени творби, могат да направят своя благотворителен жест и онлайн.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova