Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителното състезанието Стронг мен събра 1605 лв. в помощ на Красимир Низамов

15.08.2022

Благотворителното състезанието Стронг мен събра 1605 лв. в помощ на Красимир НизамовБлаготворително състезание под наслов "ЗАЕДНО, ЗА ДА ИМА БЪДЕЩЕ" в подкрепа на 31-годишния Красимир Низамов от град Шипка, диагностициран с дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) се проведе в неделния ден (14 август) на паркига на стадион „Севтополис“.

Състезанието по силов многобой "Стронг мен" събра мнозина, дошли да подкрепят младия мъж. На място бяха поставени дарителски кутии, в които всеки можеше да остави сума по избор. Също така имаше и благотворителен базар, от който желаещите можеха да закупят предмети, а с парите да покрепят каузата на Красимир.

Събраната сума от четирите дарителски кутии е в размер на 1605,50 лв. и ще бъде преведена днес по сметката за лечение на Красимир, уточни неговата майкаТаня Никамова.

Шестимата бяха участниците решили да мерят да сили в състезанието: Величко Златев, Стоян Василев, Станислав Стойков Бургас, Атанас Запрянов, Стамболийски, Венци (Тягата), Тони Кънчев.

По време на зрелищната надпреварата зрителите имаха възможнността да наблюдават следните дисциплини: Теглене на микробус-3.5т., Фермерска разходка, Логлифт, Фермерска разходка, Кобилица, Мъртва тяга.

Силните мъже показаха изключителни физически умения и голям дух за победа. Дъждовното време не успя да попречи на ентусиастите да покажат най-доброто, на което са способни. След оспорвана двучасова надпревара първи стана Атанас Запрянов, втори – Тони Кънчев, трети – Стоян Василев, четвърти Станислав Стойков, пети Венци (Тягата) и шести- Величко Златев. Мъжете получиха медали, грамоти и награди от спонсорите, а тръмата първенци бяха удостоени и с купи. Съдия в състезанието беше Юрий Божанов, помощник съдия: Женя Николова, помощник съдия: Илия Тотев, а водещ беше Александър Атанасов.

Музикални изпълнения прозвучаха от хитовите "Бабс БГ". Магнетичните дами подариха две песни, с които повдигнаха градуса на настроението у събралата се публика.

В края на състезанието Таня Низамова (майка на Красимир) изказа своята голяма благодарност към организаторите и присъстващите, както и към всички, които помагат в каузата на Красимир Низанов.

Представителите на "Стронг мен" Бургас - Александър Атанасов и Юрий Божанов (Божанката) споделиха, че това не е първа им инициатива.

"Стараем се това да стане тенденция и да продължим инициативата да помагаме на хора из България, стига да има спонсори и хора, които да откликват и да ни помагат за нашата идея. За сега нямаме много гласност, това ни е второто състезание. Надяваме се повече хора да ни се обаждат и да помагаме на хора в нужда, защото можем да пътуваме из цяла България. Всичко става с желание.", допълни Атанасов.

"Състезателите не професионални, аз ги обучавам в моята зала, все ден тренираме, а упраженията в нашия спорт "Стронг мен" са нестандартни, изисква се техника и сила. Искам да развия този спорт в България и хората да видят, че има и други спортове в страната, които са доста интересни в чужбина. Моят състезател Тони Кънчев, днес постави личен рекорд - 200 кг на мъртва тяга, ще продължаваме и за напред.", посочи Юрий Божанов - зам. председател в Българска Федерация на силовите атлети, аматьорска група.

Събитието се осъществи с подкрепата на Община Казанлък, Божанката Бургас – Strongman, TDesign Bulgaria, Спонсори и приятели на семейството.

Още снимки може да видите в галерията

За лечението на Красимир Низамов са нужни 30 000 евро за операция в клиника в Турция, което включва операции на двата крака, и лечение със стволови клетки, чрез включване към апаратура, която образува нови клетки, нови тъкани и унищожава вредните микроорганизми.

Това лечение спомага за подобряване на кръвообращението в периферните кръвоносни съдове, както и за зарастване на дълбоките варикозни рани. Периодът на лечението е 30 дни.

Има позицонирани 14 дарителски кутии, където може да дарите средства. Кутиите са поставени на следните места:
1. 2 На Храм Паметник Шипка -
- Маг за Икони
2. Чери Ленд изток -
3. Хранителен Магазина в СТЕМАР МК ООД Гр Шипка -
4. Фаст Фууд до Лидо -
5. 6 Фитнес Brotgers на Тенчо:
- Стрелбище Комплекс Сокол -
- Магазин за Електро уреди - "Елгигант" -
- Гумаджийница Дървеното -
- Фитнеса "Brotgers" -
- Nior -
- Desperado -
6. Рехабилитационен център Физио Мед -
7. Автомивка "Фреш -
8. 3 Кафета
- Фемили -
- Белеза Център -
- Белеза до Реката -
9. Santa Monika Fitness Shop -
10. Кафе M+C Хидравлик -
11. Хранителен магазин Дейзи Фууд -
12. Фирмата Ник Инвест -
13. 2 кут Преводи ITrans -
14. Магазин Диана Запад -
15. 2 Павел баня кутии в Кметството
16. На 14 Август Състезание по Култиризам

За да помогнете на Красимир Низамов да стъпи здраво на краката си отново можете да дарите средства на банковата сметка:

IBAN: BG10UBBS80021033620050
BIC код: UBBSBGSF
Красимир Георгиев Низамов

Набирателна сметка в ЕВРО:
IBAN: BG02UBBS 8002 1464 264110
Bic code: UBBSBGSF

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova