Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дариха музикални инструменти на незрящи ученици

02.10.2019

Дариха музикални инструменти на незрящи ученициРазлични видове детски перкусии, маракаси, дайрета, тарамбуки, звънчета, ксилофон, клавеси, рототоми, шейкър, кабаса, конга и традиционен български тъпан с LED осветление обогатиха възможностите за музикална терапия в Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Инструментите са на обща стойност 2494 лв. Средствата бяха събрани на благотворителното събитие „Най-масовото правене на пица „Маргарита“ на открито“, което се състоя в първата събота на септември пред ресторант „Стария чинар“ на Морска гара и беше организирано от шеф Анатоли Колев.

Придобивките са заменили голяма част от старите, счупени инструменти на децата. През терапия в музикалния кабинет минават всичките около 150 ученици с множествени увреждания от I до XII клас. „Ние се радваме, че инициативата ни помогна именно на тях“, сподели шеф Колев.

Директорът на училището Жулиета Петкова връчи Сертификат за дарението и благодари отново на всички, които се включиха в събитието. Тя предизвика гостите да участват в музикалната терапия и да свирят на инструменти. Беше забавно, пречистващо и истинско, каза шеф Колев. Той получи подарък – ръчно правен ритмичен инструмент, който ще е първи в колекцията му, както и отгледани от учениците подправки в саксия.

В „Най-масовото правене на пица „Маргарита“ на открито“ – част втора, се включиха около 200 деца и възрастни, които работиха с истинско италианско брашно, доматен сос и моцарела под ръководството на майстори-пицари и кулинарни експерти. В първото издание на събитието, което се проведе на 15 декември миналата година по време на „Улицата на готвачите“, бяха събрани 1200 лв. С тях бяха закупени и дарени продукти за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на социалната кухня на Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил“ във Варна.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info