Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението им

07.01.2021

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението имАмериканската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт организира четвърто издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти в няколко града, сред които и Варна.

DevCamp е 3-месечна обучителна програма за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно 12-седмично обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб и мобилни технологии и получават финансово възнаграждение. Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и екипни проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експерти от МенторМейт, които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални клиентски софтуерни проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит. Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Само най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможността да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването.

“Бих описала DevCamp като програма, която ускорява развитието на всеки. Помага също и в това участниците да се ориентират кариерно. Позволява бързо усвояване на поне две нови технологии в рамките само на 3 месеца. След теоретичната подготовка участниците могат да оценят напредъка си в реални проекти, да покажат завидни способности и да продължат пътя си напред с ментор,” смята Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Препоръчително е кандидатите за програмата да са с известен опит в софтуерната разработка, а от тях се очаква както да имат опит с писането на код и използването на алгоритми, така и да притежават аналитични умения. Кандидатите следва да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

“Гледаме на участниците в DevCamp като на колеги, които са изключително способни, готови да покажат най-доброто от себе си. Затова полагаме много усилия програмата да протече гладко за всеки един от участниците. Подкрепяме ги в развитието им през целия период. Ето защо зад реализацията на програмата стои един сериозен екип от близо 50 човека, които поемат роли на лектори, асистенти и ментори,” споделя Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 22 януари 2021 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и ще трябва да подготвят кратко видео представяне на английски език. Те трябва да изпълнят двете задания в рамките на седем дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата, ще бъдат поканени на онлайн тест. През седмицата след теста ще бъде организирано онлайн интервю с онези, които преминат успешно тестовото задание. Най-добрите ще бъдат поканени да станат част от програмата, която стартира на 22 февруари 2021 година.

Досега МенторМейт е провела три издания на програмата, а статистиката за тях е впечатляваща. Измежду всички 1651 кандидати едва 91 успяват да преминат тясното сито на подбора и да станат участници в програмата. От тях 57 завършват програмата, което означава, че само 3% от всички софтуерни таланти преминават успешно през обучението. В края на DevCamp повече от 60% от участниците получават предложение да продължат кариерата си в МенторМейт.

-

За МенторМейт:

МенторМейт е американска софтуерна компания, основана около мобилно приложение за чуждоезиково обучение през 2001 година в Минеаполис, Минесота. Днес компанията е една от най-бързо развиващите се в сектора за разработка на специализирани уеб, мобилни и облачни приложения за различни бизнес клиенти, с над 1200 успешни проекта в портфолиото си, 600 водещи специалисти в екипа си в България и офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис и Гьотеборг.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova