Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Изследвания за остеопороза във Варна на половин цена

18.11.2020

Изследвания за остеопороза във Варна на половин ценаПри традиционно силен интерес тече скрининговата кампания на Центъра по остеопороза и остеометрия.

Всички часове за седмица напред са заети, но от Центъра уточниха, че ще спазят поетият ангажимент и всеки, който се запише до края на ноември, ще се ползва от преференциалните условия, които предвиждат 50 % намаление от стойността на изследване на „цяло тяло“ или „три контролни зони“. Така, след прилагане на отстъпката, цената за всяко от двете изследвания е в размер от 40 лв.

Структурата функционира на територията на ДКЦ Чайка (бившата Курортна поликлиника) и приема пациенти всеки делничен ден от 08:00 до 18:00 часа. Изследванията се правят единствено с предварително записан час на следните телефони:

052 / 803 900

0888 / 088 991

Записвания се правят и чрез Фейсбук профила на Центъра по остеопороза и остеометрия.

Д-р Василев, управител на Центъра, посочи, че спазват абсолютно всички превантивни мерки, в условията на текущата пандемия и добави:

„Центърът е с индивидуални вход и чакалня, а часовете за изследване са достатъчно разредени, така че във всеки един момент, освен медицинския персонал, на неговата територия присъства само един пациент и негов придружител, ако има такъв. Помещенията се проветряват на всеки час, а повърхностите се дезинфекцират след всеки пациент. В допълнение към всичко, това вече прилагаме и дезинфекция с бактерицидни ултравиолетови лампи, което е стандарт за най-стерилните зони, каквито са операционните зали в болниците, но ние сме решени да направим всичко възможно с оглед защита здравето на екипа и пациентите.“

По отношение на самоограничаването на пациентите от изследвания и лечение в пандемична обстановка, д-р Василев поясни:

„За радост, по наши наблюдения, истерията от пролетта отстъпи на разумно поведение със спазване на препоръките за носене на маски и избягване на близък контакт на обществени места. Пациентите се изследват и това ни дава мотивация и ние да сме на работните си места. Остеопорозата попада в групата на хроничните заболявания и като такова изисква поддържащо лечение, а т.н. Декса изследване е необходимо условие за реимбурсация на част от стойността на лекарствата, които не са никак евтини.“


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova