Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Търсят средства за приключване лечението на Йордан Иванов от Варна

05.03.2021

Търсят средства за приключване лечението на Йордан Иванов от ВарнаСравнително малка сума не достига за да приключи успешно лечението на 30-годишният Йордан Иванов от Варна, който наскоро бе трансплантиран във Франция, съобщиха негови близки за Moreto.net

В края на януари тази година младежът премина през втора бъбречна трансплантация, извършена в Гренобъл, Франция. Донор става неговият баща, и въпреки, че са от различни кръвни групи, трансплантацията минава много леко, съобщи майка му за Moreto.net.

За съжаление обаче са нужни средства за допълнителен 45-дневен престой, в който Йордан ще е под наблюдение на лекарите. Средства са необходими и за скъпоструващи лекарства, посочи майка му. Става въпрос за не особено голяма сума, обаче тя вече е непосилна за семейството ни, посочи още тя и отправи апел за даряване, кой колкото може.

Дарения могат да се правят на дарителската сметка на Йордан Иванов Иванов:
IBAN: BG57UNCR70001522139825


Майката на Йордан изказва благодарности към всички, които до момента са дарили средства, както и на тези които ще го направят.

Проблемите на Йордан започват преди повече от 10 години, когато е включен на хемодиализа. През декември 2014г. е извършена трансплантация на бъбрек в България. Последват множество хоспитализации с поставяне на стент на трансплантирания бъбрек. За съжаление функционалността на трансплантирания бъбрек значително намалява и се налага втора трансплантация, която е извършена на 21 януари тази година във Франция.

От 21 декември 2020г. започнаха да го подготвят, защото трансплантацията е от различни кръвни групи "АВО несъвместима". Медиците достигнаха 97 процента съвместимост, а донор стана бащата на Йордан.

Преди трансплантацията те минаха етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Престоят в Гренобъл трябваше да бъде до 15 март, но поради усложненията от първата трансплантация в България той ще трябва да остане на квартира в Гренобъл до 29 април за да го наблюдават и трябва да посещава веднъж седмично тяхната лаборатория.

Квартирата в Гренобъл е по 48 евро на ден,а за преводач заплаща по 20 евро на час. Трябва да заплаща и скъпоструващите лекарства докато се върне в България и му бъде издаден протокол за тях. Сумата е непосилна за нас и затова имаме нужда от подкрепата на хората с добри сърца.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova