Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В СУ Гео Милев събраха над 21 000 лв. за болен ученик

12.04.2022

В СУ Гео Милев събраха над 21 000 лв. за болен ученик21 621 лв. е сумата, която ученици, родители и учители от СУ “Гео Милев“ във Варна събраха за лечението на слънчевото дете Никола Манев - ученик от трети клас в училището.

Средствата са осигурени за по-малко от десет дни по време на пролетен благотворителен базар под наслов „Подари усмивка! Бъди причина някой да повярва в доброто!“, организиран от ученическия парламент, училищното настоятелство, ръководството на училището и учителския екип. Това не е първата благотворителна акция в училището, но определено сумата е една от най-големите събирани досега.

Подготовката на базара започна с изработването на картички, сувенири, мартеници и различни предмети свързани с празниците 1 март и 8 март, направени от ученици, родители и учители и предоставени на организаторите. Зад щандовете застанаха ученици, които разпределиха своето време между учебните часове и участието в базара. На специално табло те всеки ден отбелязваха събраните средства. Базарът се проведе от 23 февруари до 2 март 2022 г.

Днес директорът на училището Албена Павлова официално обяви събраната сума и благодари на всички от голямото семейство на СУ „Гео Милев“, които с труд, творчество, време и средства показаха човечност и доброта и сътвориха чудото „Подари усмивка“.

В тези нелеки времена тя припомни думите на Йовковия герой Сали Яшар: „ с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго — любовта между хората”.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova