Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

ВТУ пуска безплатни специалности, желаещите няма да заплащат семестри

02.06.2022

ВТУ пуска безплатни специалности, желаещите няма да заплащат семестриЕКСКЛУЗИВНА НОВИНА СЪОБЩИХА ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. ВИСШЕТО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ ПУСКА БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРИОРИТЕТНИ СПЕЦИАЛНОСТИ ЗА РЕДОВНА И ЗАДОЧНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ. Студентите няма да заплащат нито лев през целия курс на обучение.

Става въпрос за специалности, даващи право на завършилите ги да работят като учители. Предвид увеличените заплати на педагозите подобно предложение от ВТУ е изкушаващо за мнозина.

От семестриални такси са освободени специалностите по педагогика на обучението по български език и география за редовна и задочна форма, както и по педагогика на обучението по български език и информационни технологии в редовна форма. Безплатно ще бъде обучението и на бъдещите учители по български език и история, като се предлага редовно и задочно обучение. От предложението на ВТУ ще могат да се възползват и желаещите да учат редовно педагогика на обучението по български и чужд език. Останалите специалности, за които няма да се заплаща, са също с педагогически профил и са разнообразни, като се комбинират география и информационни технологии, история и география, история и информационни технологии, история и чужд език, математика и информатика.

Сред предложенията са също теология“, педагогика на обучението по музика, по физическо възпитание и изобразително изкуство. Част от предложенията важат и за филиала на Великотърновския университет във Враца.

С тази стъпка ВТУ подава ръка на бъдещи учители и дава приоритет при подготовката на кадри в сферата на образованието.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova