Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща си

18.02.2021

Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща сиНеобходими са якета, блузки, панталони, анцузи и обувки

С КАУЗАТА ДА ОСИГУРЯТ ТОПЛИ ДРЕХИ ЗА ЗИМАТА НА ДЕТЕ, ОТГЛЕЖДАНО В СОЦИАЛНО СЛАБО СЕМЕЙСТВО, СА СЕ ЗАЕЛИ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ от инициативата за свободен пазар „Килеръ“ във Велико Търново. Момчето е на 12 години и за него се грижи само татко му. Родителят няма възможност да отдели пари от скромния си бюджет, за да купи на детето необходимите пуловери, панталони, обувки, яке и т.н., с които да облече малчугана. Единствената опция пред него е да сподели наличното в своя гардероб с петокласника.

„Ние си партнираме със социалните служби и много неправителствени организации. С нас се свързаха доброволци от една организация с молба да помогнем. Случаят на това дете ни потресе и нямаше как да останем безразлични към ситуацията. Детето е осиновено, за него се грижи само баща му и живеят в голяма бедност“, разказа Маргарита Симеонова, участничка в благотворителната инициатива.

По думите й в момента в склада на „Килеръ“ не разполагат с подходящи дрехи за детето и се надяват, когато в понеделник отворят врати, да се появят дарители. Мястото се намира на улица „Симеон Велики“ 5, втори етаж, и ще функционира от 17:00 до 19:00 часа.

„Момчето е с височина 150 см и носи 39-и номер обувки. Всичко, което хората решат да предоставят, ще е от полза. То има нужда от якета, блузи, анцузи, грейки и т.н. Приемаме и летни дрехи, за да подсигурим детето с дрехи за топлото време отсега, а не отново да се организират акции“, уточни благодетелката.

Маргарита сподели, че вече има и хора, които са проявили интерес към каузата. Жена от София обещала да изпрати облекла за петокласника.

Хубавото на инициативата е, че нищо не се губи и в случай че се съберат повече дрехи, могат да бъдат раздадени на други нуждаещи се деца.

Симеонова припомни, че периодично екипът на „Килеръ“ прави мобилни акции, при които използват личен автомобил, натоварен с дрехи и други вещи, за да отидат на място при хора с ниски доходи. Добротворчеството им вдъхновило хора от морската ни столица, направили идентична кампания и във Варна.

ОРГАНИЗАЦИЯТА АПЕЛИРА И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА НЕНУЖНИ PVC ТРЪБИ ИЛИ УЛУЦИ, които да използва за направата на хранилки за бездомни животни. Единственото условие е артикулите да не са ръждясали.

„Идеята ни е да монтираме хранилки във всички квартали и да има отговорник за всяка. Той ще следи за зареждане с храна и за вандалски набези. Искаме да са в райони, в които има видеонаблюдение, за да предотвратим възможността недоброжелатели да сложат отрова“, обясни Маргарита. Тя допълни, че първата хранилка ще е за катерички и птици в парк „Колю Фичето“.
„Килеръ“ се реализира в рамките на проекта „Герои на планетата 2“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova