Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Открит е традиционният благотворителен базар Баба Мата във Велико Търново

16.02.2021

Открит е традиционният благотворителен базар Баба Мата във Велико ТърновоТрадиционният благотворителен базар за Баба Марта, който се организира ежегодно във Велико Търново, бе официално открит днес. Всички мартеници, ръкоделия и украшения, които той предлага, и този път са изработени от потребителите на социални услуги във Велико Търново и общината, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Специалният щанд, от който можете да си купите изделията, се намира до чешмичките пред сградата на Общината - на улица „Васил Левски” в центъра на града. Базарът ще работи до 1 март включително.

От Община Велико Търново припомниха, че инициативата „Баба Марта бързала и мартенички вързала” се провежда за десета поредна година. В нея се включват 26 социални услуги, сред които и центрове за работа с деца и младежи. Първи на базара застанаха потребителите от двата Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с психически разстройства и интелектуални проблеми във Велико Търново заедно с потребителите на Дневния център за стари хора в града. Повече информация за останалите услуги, които участват в инициативата, може да бъде намерена на интернет сайта на Община Велико Търново.

За направата мартениците и сувенирите са използвани нетрадиционни материали и разнообразни техники. Всеки може да зарадва своите близки и да закупи от изработените изделия, които се предлагат на символична цена. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за арт ателиетата към социалните услуги.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova