Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен базар за двойки с репродуктивни проблеми организират в парк „Дружба”

28.07.2020

Благотворителен базар за двойки с репродуктивни проблеми организират в парк „Дружба”За трета поредна година, Фондация „Искам бебе” във Велико Търново организира благотворителен базар, със средствата, от който да бъде подпомогната една двойка с репродуктивни затруднения от общината. За каузата на базара, всеки може да дари детски дрешки, играчки или вещи, нужни за отглеждането на дете, а всяка неделя на август, в парк „Дружба”, даренията ще бъдат продавани на символична сума от доброволци.

И тази година базарът ще се проведе със съдействието на Община Велико Търново, като ще бъдат взети всички предпазни мерки във връзка с разпространението на Ковид-19.

„Освен, че събираме средства, нашата функция по време на базара е и информативна, тъй като ние насочваме двойките към контактите, медицинските центрове и помощта, от която имат нужда. Докато сме в парка, освен дарения получаваме и десетки въпроси и често ни се налага да ориентираме хората в стъпките, които трябва да предприемат през дългия процес на инвитро процедурите.”, споделя Вероника Михайлова от Фондация „Искам бебе”.

„ Като жена, преминала по този път, мога да твърдя, че от финансова гледна точка, всяка една събрана сума е от огромно значение. Разходите за инвитро са огромни и макар, че държавата подпомага двойките по 4 финансови процедури, а Общината оказва подкрепа на семействата чрез програма „Инвитро”, ние сме доволни, че средствата от нашия базар са допълнително облекчение за избраната двойка.”, категорична е Михайлова.

Всяка неделя на август, базарът ще бъде на разположение на посетителите в парк „Дружба” от 9,30 до 14,00 часа.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova