Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Безплатни прегледи по програмата Грижа за пациента извършва кардиологичната болница във Велико Търново

25.04.2023

Безплатни прегледи по програмата Грижа за пациента извършва кардиологичната болница във Велико ТърновоСпециализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново и Българският кардиологичен институт продължават инициативата си по програма „Грижа за пациента. Скрининговата програма е БЕЗПЛАТНА и достъпна за всички. На разположение на желаещите да се прегледат са екип от кардиолози и специалисти по вътрешни болести.

Прегледът включва ЕКГ, ехокардиография (ЕхоКГ), при необходимост и преценка от лекар – лабораторни изследвания, корекция и оптимизация на антиисхемичната и/или антихипертензивната терапия. Прегледите се осъществяват в модерно технологично оборудвани кабинети в СБАЛК във Велико Търново. Пациентите с положителни резултати се насочват за хоспитализация за допълнително уточняване – провеждане на СКАГ, Холтер ЕКГ, стрес ехокардиография, 3Д ехокардиография, сърдечен магнитен резонанс.

Катетеризационната лаборатория на СБАЛК Велико Търново разполага с възможност за още едно високоспецифично изследване. В допълнение на контрастната снимка са два от най-модерните апарати-„FFR“ и „IVUS“, с които малко болници в страната разполагат, а за територията на област Велико Търново са единствени. С „FFR“ чрез измерване на наляганията преди и след стеснението в коронарната артерия, се определя съвсем прецизно дали болният се нуждае от стент. С „IVUS“ се прави ехография на артерията отвътре. Това осигурява 100% увереност, че стентът е поставен по всички изисквания на добрата клинична практика.

Необходимо е предварително да се запише час на телефони 062/632 020 или 0884 117 423, както и на регистратура на болницата във Велико Търново на ул. „Бузлуджа“ 1


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova