Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Безплатна комикс работилница за деца организира аниматорка

09.02.2023

Безплатна комикс работилница за деца организира аниматоркаБезплатна работилница за деца на възраст от 9 до 13 г. за ремиксиране на комикси организира визуалният артист Милена Симеонова. Тя ще се състои в събота, 11 февруари, от 10 часа в „АтелиеТо“ на ул. „Ивайло“ 2 във Велико Търново. Проектът й е подкрепен от Национален фонд „Култура“. Всеки участник ще разполага с отделни комикс кадри, които да сглоби по свой начин и така да създаде собствена комикс история. Материалите за децата ще са осигурени предварително и всяко дете е добре дошло. Комикс кадрите ще са много и в най-разнообразни стилове, всички – от архива на списание „Ко-миксер“ от 2011 г. до 2018 г.

Милена Симеонова дебютира в анимационното кино през 2016 г. с късометражния филм „Мъничка” – за една гъсеница, която се страхува да стане пеперуда. Но именно комиксите са й голямата любов и като автор участва в изложби на българския комикс, организирани от СБХ. Завършила е специалността „Анимационно кино” в Нов български университет в София, а родом е от Варна. От години обаче живее и работи във Велико Търново. Казва, че обича да прави филми, но комиксите си остават нейна голяма страст и най-привлекателен начин на изразяване. Комикс книгите си издава сама под заглавието All Мy Lives.

През 2020 г. излиза книгата й „Всички мои животи” на издателство „Потайниче” с три комикс истории без думи. Картинките разказват случки от живота на авторката, но силно преработени през въображението й.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova