Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Търновски бизнесмен с голямо дарение за Отделението по неонатология

21.12.2023

Търновски бизнесмен с голямо дарение за Отделението по неонатологияВ навечерието на коледните празници търновският бизнесмен Галин Борисов предостави бебешки стоки, необходими за обгрижването на най-малките пациенти на лечебницата. Той осигури над 500 памперса, шишета за хранене, одеялца, хавлийки, шапки, ръкавички и др.

„Това е един добър край на 2023 г. и начало на 2024 г., където нашата общност да спомага за развитието на здравеопазването и областната болница, която е структуроопределяща за региона. Изключително важно е всички хора да се чувстват съпричастни по позитивен начин, да градим, а не да рушим. Пример за това е дарението на бизнесмена Галин Борисов, собственик на фирма „Арис“, който помага на неонатологичното отделение – там, откъдето започва животът – родилно отделение и неонатология“, заяви при приемането на дарението изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

„Поднасям дарението с пожелания в търновската болница да се раждат все повече деца! Уверявам екипа на областната лечебница, че винаги ще има подкрепа в лицето на местния бизнес“, заяви Галин Борисов.

Старшата медицинска сестра на неонатология Мария Нешева сподели, че дарението веднага ще влезе в употреба.

„Шишенца, памперси, дрешки, хавлийки, шапки, ръкавички, одеялца – това са неща, които ежедневно използваме в грижата за бебетата. Прекрасен жест. Новородените трябва да се гледат с чисти и дезинфекцирани дрешки и шишета, така че всичко ново е добре дошло. Искаме бебетата ни да са здрави, а майките – усмихнати“, коментира тя.

Допълни, че шишета за бебета в кувьоз са изключително необходими, особено в първите моменти, тъй като майките започват грижата за рожбите си на по-късен етап. По думите й памперсите ще стигнат за поне 2 месеца.

Сестра Нешева съобщи, че в момента в неонатология са настанени четири пеленачета, а от началото на 2023 г. до 21 декември в болницата са проплакали 1004 бебета.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova