Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученически парламент прави ежегоден благотворителен бал с кауза

10.03.2020

Ученически парламент прави ежегоден благотворителен бал с кауза Градският ученически парламент във Велико Търново определи каузата на тазгодишния си благотворителен бал. 60-те средношколци от старата столица решиха да подпомогнат педиатричното отделение на областната болница и да дарят средства за лечението на 3-годишно болно момиченце.

Пролетният благотворителен бал на учениците е предвиден за 12 март. Градският ученически парламент във Велико Търново провежда пролетния си благотворителен бал за четвърта година. Първите две издания бяха посветени на болни деца. Миналата година благородната ученическа инициатива подпомогна детския дом за медико-социални грижи в Дебелец.

„Ще подкрепим детското отделение към МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ като ще закупим апарат, който изследва функционалното дишане на децата в отделението, тъй като той е необходим при изследване на деца от всякакви възрасти. Смятаме, че така ще помогнем на възможно най-много хора да може по-бързо да се установи дадено заболяване“, каза Виктория Колева от градския ученически парламент във Велико Търново.

„Тъй като апаратът е на стойност 1500 лева, ние смятаме, че ще успеем да съберем по-голяма сума. Като втора кауза, допълнителните средства, които ще съберем, смятаме да дарим за Ана Паздеркова, която е на три години и страда от детска церебрална парализа“, допълни Йоана Якова, председател на градския ученически парламент във Велико Търново.

Благотворителната инициатива на учениците е подкрепена от Община Велико Търново, Младежкия дом и големи фирми от града. Социалната отговорност на учениците е достойна за уважение и показателна, че за добротата и съпричастността няма възраст.

Миналата година от пролетния благотворителен бал на Градският ученически парламент бяха събрани и дарени 3527,97 лв. за децата с увреждания в Дома за медико-социални грижи в Дебелец. С парите, събрани от средношколците, беше осигурен вертикализатор, проходилка, дидактически шкафове, музикален инструмент и детски книжки.

През този месец градският ученически парламент продължава с още инициативи.

„Предстоят ни през март месец да направим нашата акция „Внуче под наем“ в старческия дом. Ние се срещаме с възрастните хора, пеем песни, играем хора заедно и правим интересни интерактивни игри. Друга акция е „Аз съм малък, но зная“, която организираме в училищата за петокласници. Това е състезание между петокласниците - кой знае повече на различни теми, които изучават в училище“, изтъкна Йоана Якова.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info