Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Трикратна участничка на Олимпийски игри продава банските си костюми на търг в подкрепа на великотърновско дете

21.02.2020

Трикратна участничка на Олимпийски игри продава банските си костюми на търг в подкрепа на великотърновско дете Станалата преди два месеца майка Нина Рангелова подаде ръка на дъщеричката на великотърновския треньор Панайот Паздерков – Анна, която е диагностицирана с детска церебрална парализа (спастична квадрипареза).

Шампионката по плуване организира през Атлантическия океан виртуален търг на свои бански костюми, с които да бъде събрана сумата за лечението на момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, но все още не може да ходи, сяда самостоятелно и дори пълзи трудно.

Заболяването засяга централната и периферна нервна система. Вследствие на това Ани Паздеркова трудно контролира движенията на крайниците си. За подобряването на нейното двигателно и умствено развитие е препоръчано лечение в Китай. За първия курс, който ще трае около четири месеца, са нужни 35 000 лв.

В тази сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в Китай.

РАНГЕЛОВА ЩЕ ПУСКА ВСЕКИ ДЕН, ТОЧНО В ПОЛУНОЩ, ПО ЕДИН БАНСКИ КОСТЮМ ЗА ТЪРГА В ГРУПАТА НА СПИСАНИЕ „ПЛУВАНЕ & ВОДНА ТОПКА“ ВЪВ ФЕЙСБУК. Ще има общо пет женски, както и предоставените от нейния съпруг три мъжки бански. Стартът бе даден на 18 срещу 19 февруари.

Това не е първият случай, в който трикратната участничка на олимпийски игри и притежателка на над 70 рекорда организира благородни инициативи.

По време на държавния шампионат през лятото на 2014 година на столичния басейн „Диана“ направи търг за болния от аутизъм Алекс Колев. Бяха разиграни вещи на световни звезди, с които Нина е имала досега приятелства.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova