Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Читалището в Самоводене с първа премиера, събраните средства от нея отиват за ремонт за покрива

02.04.2021

Читалището в Самоводене с първа премиера, събраните средства от нея отиват за ремонт за покриваНародно читалище „Извор – 1873” в Самоводене кани на първата театрална премиера за 2021 г. Представлението е планирано за 18:30 часа на 9 април и се казва „Спирка последна“ по мотиви на пиесата на Яна Добрева „Пясъчен пъзел“.

Театралната трупа представя своята постановка като част от дейностите за набиране на средства за ремонт на покривната конструкция на читалището. Премиерното заглавие не е избрано случайно, в спектакъла актьорите ще поставят въпроси и ще търсят отговори, представяйки своите съвременни герои. Съдбата винаги отговаря на вътрешните молби на всеки човек, като праща в живота му необходимите послания и хора, които да го спасят.

Четири съдби на изстрадали жени се събират в малката вселена на битието, наречена „спирка”, и търсят отговори на въпроси от живота. Спирката е символ в нашия живот. Тя е кръстопът на пресичането на хоризонталата на постъпките и вертикалата на последствията. Място на изповед пред времето и прошка за стореното. Моментът на среща със собствената съдба символизира избора на човека. Животът е неограничен брой спирки, обречени на кръстопътища, където всеки герой в спектакъла неизменно е изправен пред избор: накъде да завие и в коя посока да продължи пътя си. Героините в спектакъла са изправени пред съдбовен момент, в който трябва да вземат правилното решение, защото от него ще зависи целият им по-нататъшен живот.

„Спирка последна“ е едно послание, което чрез своите герои ще предадат на публиката Рена Дранкюлева, Гергана Радова, Малинка Маринова и Росица Сълмова. Режисьор на театралния спектакъл е д-р Георги Василев. Всички средства от представленията ще бъдат за ремонта на покрива на читалищния салон. С тази благородна цел театралният спектакъл ще бъде представен в редица селища от областта.

Дарителска сметка: банка ДСК
IBAN: BG46STSA93000027794709

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova