Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С детски конкурс за рисунка Клубът по водно спасяване търси средства за участие в Световното първенство в Австралия

11.03.2024

С детски конкурс за рисунка Клубът по водно спасяване търси средства за участие в Световното първенство в АвстралияКлубът по водно спасяване във Велико Търново със съдействието на Община Велико Търново и Български червен кръст – Велико Търново, организира Първи детски конкурс за рисунка „Спаси живот – Велико Търново 2024“.
Целта му е да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят и реализират своите идеи и виждания в областта на водното спасяване под мотото на събитието – „Да бъдем приятели с водата!“.

Спечелилите награди творби ще бъдат обявени за продажба на публичен търг с благотворителна цел в деня на награждаването – 10 май 2024 г. Получените средства ще бъдат разходвани целево за участието на състезателите на великотърновския клуб на Световното първенство по водно спасяване, което ще се проведе от 20 август до 8 септември в Голд Коуст, Австралия.

Клубът по водно спасяване в старата столица е създаден през ноември 2023 г., като учредители са Веселин Стефанов, Боян Яначков, Радостина Тодорова, Петър Воденичаров, Виолета Пастърмова, Галина Бъчварова и Мирослав Губерков.
За председател е избран Веселин Стефанов – европейски и световен шампион, а клубът вече е член на Международната федерация по водно спасяване.

Веселин Стефанов спечели три златни медала на Европейското първенство по водно спасяване в Брюж през септември миналата година. Два от тях са индивидуални, а третият е в щафета. Той постигна и два сребърни медала в индивидуалните дисциплини. Представители на клуба спечелиха и квоти за Световното първенство по водно спасяване в Австралия, а сега са необходими средства, за да се реализира участието им в престижната надпревара.

В конкурса „Спаси живот – Велико Търново 2024“ с рисунка могат да участват ученици от І до ХІІ клас. Те ще бъдат в три възрастови групи: І – ІV клас, V – VІІ клас и VІІІ – ХІІ клас.
Всеки участник изпраща не повече от три рисунки по тематиката на конкурса с размери 35 х 50 см, без паспарту. Разрешава се използването на всякаква техника и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж. Рисунките не трябва да са гледани (копирани) от списание, картички и илюстровани книги. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо трите имена на автора, възраст, клас, училище, школа, ръководител, точен адрес с пощенски код, телефон, e-mail, декларация за информирано съгласие (приложение към настоящия регламент на конкурса). Отличените участници в трите раздела ще получат дипломи и материални награди. Конкурсните материали трябва да бъдат изпратени най-късно до 30 април 2024 г. на адрес: 5000 Велико Търново, ул. „Ивайло“ N 4, ет. 2, Първи детски конкурс за рисунка „Спаси живот – Велико Търново 2024“.

Конкурсните материали не се връщат и се използват за благотворителни цели.
Жури на конкурса ще бъдат известните художници проф. Пламен Легкоступ, доц. Пеньо Пенев и Колю Табаков.

Церемонията по награждаването, официалното откриване на изложбата и благотворителният търг ще се състоят на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, който Община Велико Търново предоставя за проявата. Тогава ще бъдат представени ветераните на Клуба по водно спасяване в старата столица и децата, които не спират да печелят медали от неговото създаване и ще представят Велико Търново и България на Световното първенство в Австралия.

Организаторите припомнят, че тази година се отбелязват 60 години водно спасяване у нас, ще стартира и 22-рият турнир „Любен Кантарджиев“, а награждаването на победителите в конкурса „Спаси живот“ ще надгради проявите, свързани с плувния спорт.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova