Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дариха ценни книги за каменоделство и зидарство на строителния техникум Ангел Попов

27.01.2023

Дариха ценни книги за каменоделство и зидарство на строителния техникум Ангел ПоповПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ 10 БРОЯ КНИГИ „НАРЪЧНИК ПО КАМЕНОДЕЛСТВО И ОПЕРАТИВНО ЗИДАРСТВО“. Ценните издания бяха предоставени на учебното заведение в рамките на съвместна инициатива на търновските сдружения „Градско развитие и културно наследство“ и „За старите зидари“. В четвъртък следобяд арх. Драгомир Йосифов и инж. Николай Колев, като представители на двете организации, лично връчиха изданията.

„Това е книга, насочена освен за широк кръг от потребление, така и за ученици, студенти и всички, които се интересуват от тези занаяти. Най-подходящото място, където да дарим този труд, е строителния техникум. Идеята ни е младите хора, обучаващи се в това учебно заведение, да получат уникално значим труд“, заяви арх. Йосифов.

Инж. Николов пък обясни, че наръчникът е разработен преди 100 години и е изключително интересен, образователен и поучителен.

Книгите ще бъдат предоставени в библиотеката на учебното заведение и сред паралелките, посочи зам.-директорът на школото инж. Катерина Гечева. Допълни, че в момента в гимназията се обучава 510 деца в специалностите: строителство и архитектура, архитектурна реставрация, интериорен дизайн и парково строителство, водно строителство, транспортно строителство и геодезия.

„Една от новите ни инициативи е преброяване на дървесната растителност във Велико Търново. Това ще бъде тема на последващи разработки с възпитаниците на строителния техникум. Имаме програма и план. Ако някой в момента може да ни каже каква зелена система има градът ни, аз бих го поздравил лично. Трябва да бъде изследвано, да се работи по тази тема. Видимо към този момент общинска администрация няма възможност да го направи. Това е идеята на сдружение „Градско развитие и културно наследство“ – да спомагаме за благородни инициативи и облагородяването на старата столица“, сподели арх. Йосифов.

Последната реализирана до момента инициатива на двете сдружения бе направата на монумента на Колю Фичето в парк „Дружба“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova