Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

За 2 дни събраха пари за протеза за младия татко на две деца от Горско Ново село, чийто дом изгоря

29.09.2021

За 2 дни събраха пари за протеза за младия татко на две деца от Горско Ново село, чийто дом изгоряСтотици хора с добри сърца от цялата страна пожелаха да помогнат на семейството

ВЪЛНА ОТ СЪПРИЧАСТНОСТ ОТ ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ КРАИЩА НА БЪЛГАРИЯ СЕ НАДИГНА, ЗА ДА ВЪРНЕ НАДЕЖДАТА ЗА ДОБРО на семейството на Юсеин и Димитрина Кавръкови от Горско Ново село. За трагедията, която преживяха, „Борба“ разказа в броя в понеделник. Само за два дни благодетели събраха 27 000 лв. за изработване и поставяне на протеза за крака на мъжа, с която отново да стъпи здраво на земята и да продължи да се бори с предизвикателствата на живота. Припомняме, че Юсеин губи крака си, след като е прострелян по време на лов миналата година, а в навечерието на Деня на Независимостта къщата на фамилията бива напълно унищожена от пожар. Кметицата на селото Николинка Хаджиева сподели, че съпрузите не могат да повярват, че на апела за помощ са откликнали толкова много българи и са безкрайно благодарни за проявената човечност.

„След публикацията с мен се свързаха много хора, които отвориха сърцата си за семейство Кавръкови. Своята помощ предложиха и две фирми за протези, които са изготвили специални оферти на по-ниска цена. Предстои да запозная Юсеин с предложенията и той да избере коя е по-подходяща за него. После лека-полека ще се върне към нормален живот, още по-силен и амбициран от преди“, заяви Хаджиева.

Тя съобщи, че своята подкрепа за каузата са заявили и от бизнес съсловието в региона. Няколко фирми са обещали да дарят строителни материали, които да се използват за възстановяването на изгорялата къща.

„През уикенда започваме разчистването на руините от пожара. Имаме уверението на доброволци, че тогава ще са на разположение. Предстои доста работа и се надявам времето да е с нас, защото настъпва есенно-зимният сезон. Ако има още желаещи да се включат в инициативата с труд, са добре дошли“, допълни жената.

Събирането на средства за ремонта на дома на семейство Кавръкови продължава. Мечтата на фамилията е да посрещне Рождество Христово в своя възстановен дом, оставяйки несгодите и неволите в миналото.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova