Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарители подариха мечтания абитуриентски бал на младеж от дом за деца във В. Търново

26.05.2023

Дарители подариха мечтания абитуриентски бал на младеж от дом за деца във В. ТърновоДВАМА МЪЖЕ С ГОЛЕМИ СЪРЦА ПОМОГНАХА НА 18-ГОДИШНИЯ АЛЕКСАНДЪР ТАРОВ, ОТГЛЕЖДАН В КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА „ВЪЛШЕБСТВО“, да изживее своя мечтан абитуриентски бал. Младежът премина по червения килим на 24 май и вече прави планове за живота след напускане на институцията. Осъзнава, че без подкрепата на възпитателите няма да му е лесно, но е готов да се бори за своето място под слънцето. През предстоящия месец юни той трябва да стегне багажа и да си вземе довиждане с екипа, който до момента е бил семейство за него.

Александър е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, където се обучавал в паралелка „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Избрал тази специалност с ясната идея, че ще му даде шанс за професионална реализация през целия живот. Признава, че оказали влияние и многото кулинарни предавания по националните телевизии, които допринесли за повишаването на престижа на професията готвач.

„Честно казано, дори си мислех, че няма да участвам в церемонията на червения килим. За мен беше неочаквана появата на благодетели, които се застъпиха, за да изживея този вълнуващ момент. Ако някой ми беше казал преди година, че това ще ми се случи, щях да помисля, че се шегува“, заяви младежът.

Месец преди бала търновецът Стефан Стефанов, който работи като готвач на остров Родос, закупил два официални костюма. Предоставил му тоалетите, за да може сам да избере кой от двата му стои по-добре и да го облече в големия ден. Дарителят дори не се е срещал лично с Александър и това провокирало у зрелостника повод за размисъл.

„Поуката беше, че трябва да правиш добро, дори да не познаваш някого“, споделя младежът.
Вторият изненадващ жест, който Александър получил, идва от бизнесмена от старата столица Галин Борисов. Подкрепил го с парично дарение и го закарал на бала с личния си автомобил. Зрелостникът сподели, че се почувствал като холивудска звезда, докато излизал от внушителния хамър на благодетеля.

„Появата на този мъж пък ме накара да се замисля, че всеки човек може да успее в живота, когато се труди. Признателен съм за добрината му и обещавам, че в бъдеще ще върна жеста на някой, който има нужда от помощ“, сподели зрелостникът.

За Александър предстои още един вълнуващ момент до края на месеца. Той ще участва в ежегодния абитуриентски бал за деца в неравностойно положение в резиденция „Бояна“ в София, който се организира от президента Румен Радев.

Младежът обаче осъзнава, че празненствата не са най-важното нещо и започва да си търси работа. Надява се да го наемат в ресторант или заведение за бързо хранене, тъй като има опит по специалността. Готов е да се труди и на морето, за да съчетае работата с плаж през почивните дни.

„Ще бъда благодарен, ако някой ми подаде ръка и ме наеме. Имам трудови навици, работил съм в кухня и имам желание да се уча“, допълва той.

18-годишният младеж за момента не планира висше образование, тъй като осъзнава, че първо трябва да си стъпи на краката и да се научи да живее самостоятелно. Съветва децата, които имат същата съдба, да не се страхуват и да вярват в себе си.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova