Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Над тон храни и медицински консумативи фирми дариха на Дома за стари хора във Велико Търново

30.04.2024

Над тон храни и медицински консумативи фирми дариха на Дома за стари хора във Велико ТърновоВ навечерието на Великден Домът за стари хора във Велико Търново „Венета Ботева“ получи щедро дарение. Шест местни фирми осигуриха достойна празнична трапеза за обитателите на социалната институция. Над тон хранителни продукти и медицински консумативи бяха връчени в четвъртък на звеното и умилиха живущите в него 150 души.
Каузата обедини фирмите „Образцов вход Велико Търново“ ЕООД, „Арис Аутоцентър“ ООД, „Криция“ ЕООД, „Пименс Агро“ ЕООД, „Чех Йосиф Новосад“ ООД и „Ализия“ ЕООД.

Възрастните хора бяха зарадвани със стотици козунаци, яйца, кисели млека и печени пилета. И както повелява традицията за боядисване на яйцата на Велики четвъртък, дарителите бяха осигурили и боички, за да направят обитателите на дома шарени и красиви великденски яйца.

Благодателите подариха също апарати за измерване на кръвно налягане, а за лежащо болните донесоха памперси.

„Инициативата има за цел да отдаде уважение към възрастните хора, които заслужават като всички останали да посрещнат достойно Великден. За една нация може да се направи извод спрямо отношението й към децата, възрастните и животните. Наша отговорност е да бъдем в полза на нашите отрудени баби и дядовци. Поклон пред мъдростта и опита им“, сподели инициаторът на дарението Галин Борисов.

Благодателят и съмишлените му призоваха в тези светли дни всеки да извърши поне по едно добро дело, съпреживявайки християнския урок по благородство и смирение.

„Благодарим за дарението. Този хуманен жест означава много за възрастните хора. Такива прояви на добрина са доказателство, че въпреки трудните времена българите са успели да съхняват най-прекрасните християнски ценности като съпричастност, милосърдие, толерантност и хуманност“, заяви управителят на дома Зорица Радловска.

В знак на благодарност към шестте фирми, осигурили дарението, обитателите на социалната институция поднесоха подаръци – графики с конец и тематични сувенири, изработени в заниманията по трудотерапия.

Домът за стари хора „Венета Ботева“ е сред образцовите социални институции в региона. В него се задоволят ежедневните нужди на потребителите, има 24-часово медицинско наблюдение, осигуряване на атмосфера за преодоляване на чувството на изолираност и изоставеност, създаване на условия за социални контакти и възможности възрастните хора да се чувстват неразделна част от обществото.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova