Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

150 търновски деца събраха с концерт над 1 000 лв. за лечението на малкия Преслав

14.05.2018

150 търновски деца събраха с концерт над 1 000 лв. за лечението на малкия Преслав150 великотърновски деца участваха в благотворителния концерт ”Един празник за Преслав”, който се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. С любезното съдействие на Община Велико Търново, театъра и Центъра за личностно развитие в благотворителната кауза се включиха ДГ „Пролет”, Танцово студио„Динамик”; ДЮФА ”Българче”; Музикална школа „ЕЛИТА”; Вокална група „Музикална Дъга”; СК „ЕТЪР ЕЛИТ”; Ралица Чокойска с балетен педагог Даниела Райчева; Клуб по спортна акробатика „Джим Денс”; Иван Динев – Устата и Магичното шоу Силван.

Събраните средства за малкия Преслав от концерта са 1005 лв. Майката на Преслав Тодоров, Цветелина Тодорова с треперещ глас изрази своята искрена благодарност на гостите, участниците и организаторката Валентина Караиванова.

Момченцето, което още не е навършило 3 годинки, страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща рехабилитация в Полша. Детето е родено преждевременно в началото на седмия месец с тегло едва 1400 грама. Освен парализата, Преслав има и астма. Проведени са му няколко процедури в Центъра за рехабилитация „Мечти“, намиращ се в малко село, близо до полския град Голдап. Той е специализиран в работата си с деца с церебрална парализа, използвайки съвременни терапии и апаратура. В него се лекуват десетки български деца, а освен ежедневната рехабилитация, са включени още езда, водолечение, музикотерапия. Последният курс на лечение на Преслав струваше 2650 евро.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info