Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци дариха ценен апарат за неонатологията, купен с пари, събрани на сватбата

15.08.2022

Младоженци дариха ценен апарат за неонатологията, купен с пари, събрани на сватбатаНа 4 август младоженците Глория и Георги Костадинови дариха на Неонатологичното отделение в болница „Д-р Стефан Черкезов“ пулсоксиметър. Те са събрали средствата на сватбата си. По тяхна инициатива гостите не са купували букети, а са дарили пари, с които е закупен апаратът.

Глория и Георги живеят във Велико Търново заедно с дъщеря си Ния, която е на 5 години. Детето е родено в болница „Д-р Стефан Черкезов“ със секцио при доц. Стойков. Майката сподели, че е много доволна от доктора и винаги при него ходи на прегледи.

„На сватбата ни присъстваха около 220 души, предимно млади хора. Всички приеха присърце идеята за дарението. Ние сме много доволни и щастливи“, сподели Глория. Младото семейство сами са избрали дарението да бъде за болница „Д-р Стефан Черкезов“. Началникът на Неонатологичното отделение д-р Николова ги насочила какво е необходимо и полезно за отделението. „За нас беше важно в този ден да направим и добро за някой друг. Знаехме, че всяко семейство ще купи букет, а те не са евтини. И в крайна сметка са красиви, но увяхват след ден-два и се изхвърлят. Затова взехме решение вместо букети да направим всички заедно едно добро дело. И резултатът е налице. Успяхме заедно да съберем прилична сума, която да помогне на рисковите бебета в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, разказва Глория. „Каузата на Глория и Георги ми хареса и смятам, че ако бяхме подарили цветя, парите ни щяха все едно да са изхвърлени. С тази инициатива ние ги вложихме в едно добро дело“, сподели гост на сватбата. „Бих последвала примера на семейство Костадинови, тъй като благотворителността е добродетел, която съдържа в себе си вяра и надежда“, сподели друг от поканените на събитието.

По думите на началника на неонатологията това е поредното дарение в отделението. Тя сподели, че преди два месеца Националното сдружение на съдебните служители – секция Велико Търново, са предоставили на отделението инфузионна помпа. „Ние благодарим на всички дарители. Дарителството е хубаво да е част от ежедневието ни, насърчаваме го и самите ние се включваме в благотворителни каузи“, сподели д-р Николова.

„С високия клас пулсоксиметър в болницата ще имаме възможност денонощно да проследяваме жизненоважни показатели при рисковите новородени. Апаратът показва насищането на кръвта с кислород и сърдечната честота“, обясни началникът на неонатологията.

Коментар направи и майка, чието дете се лекува в неонатология на болница „Д-р Стефан Черкезов“. Тя сподели, че екипът в отделението полага изключителни грижи за детето й. За нея неонатологията е едно от най-важните отделения и с радост би се присъединила към подобна благотворителна кауза.

„Радостен съм, че въпреки проблемните условия, в които живеем, има такива хубави инициативи. Хората мислят за бъдещите поколения“, сподели директорът на болницата д-р Красимир Попов при срещата си с дарителите. От името на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ той връчи благодарствено писмо на младото семейство.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova