Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С топъл обяд ще подпомагат 200 социално слаби великотърновци през цялата година

06.01.2023

С топъл обяд ще подпомагат 200 социално слаби великотърновци през цялата годинаОт 3 януари стартира реализацията на проект „Топъл обяд в община Велико Търново”. В продължение на цялата година всеки работен ден над 200 лица в неравностойно положение ще получават приготвена храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и най-малко веднъж седмично десерт. Подпомагането е напълно безплатно за потребителите. Социалната услуга е възможна, след като в края на декември миналата година Община Велико Търново и Управляващият орган на Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 подписаха договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Средствата са размер на над 505 хил. лева, а 100% от сумата е осигурена от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс. Потребители по проекта могат да бъдат лица и семейства без доходи или с ниски такива, възрастни пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тях и имуществото си и не получават подкрепа от близките си; скитащи и бездомни, както и такива, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане.

Хората, които желаят да бъдат включени като потребители по проекта, могат да подадат заявление декларация (по образец) в офиса на Домашен социален патронаж на адрес: Велико Търново, ул. „Филип Тотю“ N 18 (от южната страна на Спортен комплекс „Ивайло“). Заявлението се подава от кандидатите лично, чрез законен представител или чрез упълномощено лице.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova