Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

До 15 септември великотърновци могат да получат безплатно уреди на газ и пелети

08.09.2021

До 15 септември великотърновци могат да получат безплатно уреди на газ и пелетиПроектът обхваща пет квартала и широкия градски център, целта е да се спрат печките на твърдо гориво.
ДО 15 СЕПТЕМВРИ ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА СМЯНА НА СТАРИТЕ ЗАМЪРСЯВАЩИ ПЕЧКИ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА, ИНФОРМИРАТ ОТ КМЕТСТВОТО. Кампанията на Община Велико Търново обхваща пет квартала – „Варуша“ и старата градска част, „Асенов“, „Картала“, „Акация“ и „Света гора“, както и широкия градски център с районите около ПМГ „Васил Друмев“, стадион „Ивайло“, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, Езикова гимназия, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ПГСАГ „Ангел Попов“, ОУ „Петко Р. Славейков“, парк „Марно поле“.

Новите отоплителни уреди са на газ или пелети и са безплатни за одобрените кандидати заедно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за рециклиране. Документите се приемат всеки работен в Информационния център на Община Велико Търново.

Смяната на старите отоплителни уреди на домакинствата е част от основната фаза по интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“. Община В. Търново го реализира по програма LIFE на ЕС в партньорство с още пет общини и НПО Клуб „Икономика 2000“.

За големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“ и др. Община Велико Търново подготвя нов проект, който ще бъде подаден по ОП „Околна среда“. По този начин ще могат да бъдат обхванати над 4000 домакинства, в които също да бъдат подменени старите печки с нови отоплителни уреди от различен тип.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova