Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форум

18.05.2022

Водещи компании търсят студенти за работа, във ВТУ се проведе най-големият работодателски форумСтотици са свободните работни места за квалифицирани кадри

Великотърновският университет домакинства най-големия работодателски форум в Северна България – „Кариера, стаж, бъдеще“, който се проведе на 18 май. Събитието неслучайно е тук, защото в последните години възпитаниците на университета са сред най-търсените и предпочитани кандидати за работа в България, особено от аутсорсинг фирмите, заради знанията по езици, комуникация и съвременни технологии. В аулата авторитетни фирми като „Региоком“, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, „Hitachi Energy“, „Юзит Калърс“, УниКредит Булбанк, „Yettel България“ и др. бяха подредили щандове с материали за компаниите, а представителите им любезно и изчерпателно отговаряха на многобройните въпроси на студентите. Въпреки лошото време десетки млади хора проявиха интерес с мисъл за успешната си професионална реализация.

Един от тях е Цветомир Мирославов Гълъбов, който е студент трети курс в специалност „Софтуерно инженерство“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Младежът е търновец и използва престоя си в родния град, за да посети форума. „Тук съм да проверя как са работодателите в моята област и да си сверя часовника. Нямам предварителни очаквания, затова ще разгледам какво предлагат фирмите“, сподели за „Борба“ Цветомир, който се е ориентирал към програмирането или работа за връзки с клиенти.

В ПРИСЪСТВИЕТО НА СТУДЕНТИ И РАБОТОДАТЕЛИ ФОРУМЪТ БЕ ОТКРИТ ОТ РЕКТОРА НА ВТУ ПРОФ. Д-Р ХРИСТО БОНДЖОЛОВ, който първо се обърна към студентите. „Надявам се, че ние – университетът и бизнесът, ще можем да изпълним тази голяма цел, да покажем на вас, студентите, възможностите. А оттам нататък от вас зависи активността, да бъдете мотивирани от възможностите, които ви се предоставят“. Проф. Бонджолов припомни, че когато за университета е било най-трудно и той почти беше фалирал, ръка са подали не толкова институциите, колкото бизнесът. И продължават да са си взаимно полезни, контактите се разширяват, както и възможностите за стаж, практика и работа. В словото си той посочи, че добрата реализация на студентите от Филологическия факултет показва, че стимулът е да се изучават езици, и то на добро ниво.

Приветствие отправи и зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който благодари на фирмите, че обръщат внимание на великотърновските студенти още преди да завършат образованието си и подпомагат образователните програми. Официални гости на събитието бяха деканът на Филологическия факултет проф. Ценка Иванова, председателят на Студентския съвет Александър Узунов и председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

200 свободни работни места има в момента във фирма WEPREVENT, която е от 10 години във Велико Търново. Основната й дейност е видеонаблюдение и превенция, като наблюдава дистанционно обекти, разположени изцяло в Западна Европа. „Ние сме първият център за видеонаблюдение и сигнализация на Балканите и в момента се разширяваме. Затова ни трябват млади и амбицирани хора. Нямаме специфични изисквания към техническите умения, по-скоро залагаме на комуникативност и владеене на английски език, защото се налага на операторите да общуват“, каза за нашата медия мениджърът „Човешки ресурси“ в компанията Ваня Колева. На форума присъства и управителят Ивайло Дянков.

До ранните следобедни часове щандовете на фирмите бяха отворени за студентите.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova