Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ресторант осигурява безплатен бал на двама абитуриенти в нужда

15.03.2022

Ресторант осигурява безплатен бал на двама абитуриенти в нуждаРЕСТОРАНТ „ВЕНЕЦИЯ“ В ПАВЛИКЕНИ ЩЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВАМА АБИТУРИЕНТИ, ЧИИТО СЕМЕЙСТВА ИМАТ ФИНАНСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ, ДА ОТПРАЗНУВАТ БЕЗПЛАТНО БАЛА СИ. Всички разходи по тържеството по повод завършване на училище ще се поемат от собствениците на заведението, които решават да протегнат ръка на младежи в нужда. Шефовете на обекта вече са се спрели на един от зрелостниците, които ще подкрепят. Вярват, че чрез страниците на „Борба“ инициативата им ще достигне до повече хора и така ще успеят да вземат справедливо решение кой да е вторият дванадесетокласник в акцията.

Въпреки сътресенията в бранша, породени от противоепидемичните ограничения, собствениците на ресторанта решили да помогнат за това двама абитуриенти да отбележат както си му е редът своя празник за дипломирането. Не е уточнен максимален брой на гостите, които младежите могат да поканят.

„Съпричастни сме с неволите и затрудненията на хората. Наясно сме, че един бал коства на родителите много сериозна сума, а в тази тежка икономическа криза все повече семейства не могат да си позволят тържество за абитуриентите. Затова ни хрумна да осигурим всичко необходимо за събитието – празнична вечеря, украса, музикална програма, DJ и т.н.“, сподели Диана Тонева, която е съдружник в ресторанта.

Разказа, че успяла да увлече в каузата и други хора. Жената, която се грижи за аранжировката на заведението, ще направи украсата безплатно, сервитьорите се отказали от хонорар и диджеят пожелал да забавлява гостите безвъзмездно.

„Павликени е малък град и тук почти всички се познаваме. В този ред на мисли, няма как да има злоупотреба с идеята ни. Обърнахме се за съдействие към кмета на общината инж. Емануил Манолов, който от своя страна информира за каузата ни градоначалника на Бяла черква – Албена Тодорова. Чрез нея стигнахме до първия абитуриент, когото ще подкрепим“, заяви Тонева.

Момчето е син на жена, станала донор след мозъчна смърт в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ през есента на 2021 г. С органите й бяха спасени трима румънци, тъй като тогава не бе открита съвместимост с реципиенти от България.

„Избрахме това момче, защото се възхищаваме на силата на близките да вземат хуманното решение за донорство. Първоначално мислехме да поемем само неговия бал, но семейството разказа, че ще присъстват малко гости, затова решихме да поемем разноските и за още едно тържество на зрелостник“, сподели съдружничката.

Предложения за втория абитуриент могат да се направят на място в заведението, във Фейсбук страницата „Ресторант Венеция“ и на телефон 0885 919 463.

В обекта миналата година отпразнували 11 бала и имат опит в организирането на такива събития.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova