Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млади родители дариха кислородни палатки на търновската неонатология

09.06.2020

Млади родители дариха кислородни палатки на търновската неонатология По време на извънредното положение в бебешката реанимация са обгрижвали близо 200 пеленачета

ГОЛЯМ ЖЕСТ НАПРАВИХА РОДИТЕЛИ НА ТРИМЕСЕЧНО БЕБЕ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица. Те дариха на реанимацията за новородени две кислородни палатки, които ще се използват за стабилизиране на дишането на пеленачета, дошли на бял свят след тежки и проблемни раждания. Благородният акт на семейството идва като знак на признателност към екипа на медицинската структура, който се погрижил и за бебето на младите родители. Те пожелали да направят дарение, което да улесни работата на специалистите в отделението.

„Това, което видяхме от целия колектив на неонатологията, беше отношението към децата, любовта, с която ги вземат, и как ги гледат като техни деца. Просто си личеше, че всички работят от сърце тази професия. Решихме да им благодарим по този начин, защото знаем, че най-много ще се радват да се направи нещо за бебетата, защото те всеки ден дават сърцето си за тях“, споделя семейството, което поиска да запази анонимност.

Майката и бебето прекарали седмица под грижите на екипа на родилното отделение и неонатологията след раждането.

„Ползвахме и семейната стая, за която изказваме своите адмирации, че е направена. Тя помага на родителите, защото там се чувстваш много по-спокоен. Това е първото ни дете. Ние не знаехме за какво става въпрос, но винаги с усмивка ни вземаха и връщаха детето, постоянно бяхме информирани. Лекарите трябва да се подкрепят, защото много техни усилия остават в сянка“, допълва още млада майка.

„ИЗКАЗВАМЕ ОГРОМНАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ, КОИТО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН НИ ПОДКРЕПЯТ. Благодарим и на това младо семейство, чийто жест е повече от ценен за нас“, подчертава д-р Кина Николова, началник на звеното по неонатология.

В момента в интензивния сектор на бебешката реанимация са настанени 10 деца, от които три са двойките близнаци.

През месец март в отделението е имало 94 новородени, от които 7 недоносени, една двойка близнаци, които проплакали преждевременно – в 28-ата гестационна седмица. В интензивния сектор пък са лекувани 16 новородени.

През април екипът се грижил за 76 новородени, осем недоносени, две двойки близнаци, като от тях 18 деца са били настанени в интензивния сектор.

През май броят на новородените е 70, а шест от тях недоносени, 13 бебета са били в интензивния сектор и една двойка близнаци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova