Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

300 деца от 13 паралелки боядисват оградата на своето училище

18.05.2023

300 деца от 13 паралелки боядисват оградата на своето училище300 деца от 13 паралелки в СУ „Емилиян Станев“ ще боядисат част от оградата на своето училище. Акцията започва в 9.00 часа сутринта на 22 май, а организатор на събитието е Ученическият съвет. Денят е обявен за неучебен, но присъствен за гимназията, затова тези ученици, които няма да боядисват, ще имат други занимания и дейности.

Боядисването е част от проект на СУ „Емилиян Станев“, което участва в националната инициатива на фондация „Институт за информални иновации“ и Синдиката на българските учители „Управляваме училището с ученическо самоуправление“.
Голямата цел на програмата е да покаже, че не е трудно, а напротив – ще бъде полезно децата да имат повече права. Проектът е пилотен, в него участват 28 училища, 17 от които са със статут на иновативни. СУ „Емилиян Станев“ е едно от тях и е представителят за област Велико Търново в начинанието.

„Инициативата няма специално финансиране, дейностите реализираме с ресурсите на училището – материални, финансови и човешки. Включени в проекта са всички наши ученици от 1-ви до 11-и клас и те работят по предвидените в програмата основни дейности – организационна, учебна, трудова, културна и спортна“, обяснява координаторът на проекта за великотърновската гимназия Мелина Попова. След това уточнява, че във всяка паралелка е структурирано ученическо самоуправление. Това ще рече, че децата сами измислят дейностите си, правят организацията и отговарят за провеждането на събитията. Най-интересните и най-значимите от тях ще бъдат събрани в електронен вестник. Той ще бъде готов за финала на проекта, който приключва с края на учебната година.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova