Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Урок по благородство от дядо Велко

13.04.2016

Урок по благородство от дядо Велко84-годишният пенсионер Велко Велков от Кула върна 80 лева на касиерката на банка, която по грешка му дала повече. За тази достойна постъпка разказва очевидец, цитиран от Dnes.bg.

Свидетелят разказва как първоначално помислил човека за клошар, който ще проси пари. Бил окъсан, одърпан и със скъсани обувки. Дядо Велко обаче не отишъл в банката, за да иска пари, а напротив - да върне. Той директно се насочил към касиерката, която по-рано го обслужила, и й казал: "Момиче, направила си голяма грешка, виж, провери!".

Първоначално очевидецът помислил, че дядото се оплаква от малката си пенсия, но след това той добавил: "Дала си ми 80 лева повече!". Пенсионерът настоявал грешката да се поправи, а касиерката да провери какво се е случило. След засичане на касата станало ясно, че старецът е прав. Грешката била абсолютно в негова полза, затова всички служители били шокирани от достойната му постъпка.

Свидетелят попитал дядото дали нямаше да е по-добре за него да задържи парите. Той кротко отговорил, че живее със сляпата си жена в Кула, взимат скромни пенсии, но свързват двата края. След като бил определен като герой, достойният човек категорично заявил, че не се смята за такъв.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova