Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастир

07.06.2021

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастирПравославен детски лагер в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“ организира ръководството на Видинска митрополия. Той ще се проведе на три смени през м. юли и е за деца от осем до тринадесет години. Първата и третата смяна ще са за момичета, а втората е за момчета. Първата група девойки ще остане в манастира от 1 до 10 юли, втората смяна е от 11 до 20 юли, а третата – от 22 до 31 юли.

Разходите по престоя и заниманията на децата в лагера се поемат от Видинска митрополия. Родителите ще трябва да заплатят придвижването на децата до манастира, както и задължителната застраховка и разходите за предвидената за всяка смяна екскурзия.

До 20 юни в администрацията на Видинска митрополия се подават документи за участие в лагера. Това може да се направи и на родителските срещи, организирани в други градове на епархията, на които майките и бащите ще бъдат информирани за условията и реда в детските православни лагери.

Организацията и провеждането на православни лагери в Лопушанския манастир се осъществява с благословението на Видинския митрополит Даниил.

За още информация и записване: 0898 713 342.

На 30 май във видинския митрополитски храм „Св. Николай“ се проведе тържество за завършване ва учебната година в неделното училище към църквата. След св. Литургия децата представиха драматизация на притчата за богаташа и бедния Лазар (Лука 16:19-31) и кратък рецитал по стихове от местната поетеса Надежда Любенова.

На тържеството присъстваха митр. Даниил, свещ. Илия Симеонов, родители и гости. Митр. Даниил поздрави преподавателите и децата по случай завършването на учебната година и ги насърчи за проявяваното трудолюбие и ученолюбие. Владиката благослови децата от училището и им подари по една детска Библия.

Заниманията в неделното училище се провеждат в три школи: Вероучение, Школа по иконопис и Школа по куклен и драматичен театър. Срещите с децата се провеждат в сградата на Епархийското училище във Видин. Обучението е безплатно, а записването в школите е гъвкаво и може да става през цялата учебна година.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova